Zöldséges tésztasaláta mogyorószósszal
Tésztasaláta sok-sok nyers zöldséggel, spárgával, brokkolival és egy isteni mogyoróvajas öntettel.
Legyen szó tápláló reggeliről a rohanós hétköznapokra vagy ráérős vasárnap reggelekre, villámgyors vacsoráról vagy nagy, családi ebédekről, gyerekzsúrról vagy kerti partiról, itt biztos, hogy minden alkalomra találsz kipróbált, bevált receptet. Inspirálódj és válogass kedvedre az igazi húsimádó fogások, isteni vega ételek, egészséges, gyerekbarát finomságok, hedonista desszertek, különleges nemzetközi ízek és szezonális receptek között. Kísérletezz velük bátran, és remélem, sok olyat találsz, amit nemcsak kipróbálsz, hanem a kedvenceddé is válik!
Tésztasaláta sok-sok nyers zöldséggel, spárgával, brokkolival és egy isteni mogyoróvajas öntettel.
Mogyoróvajas öntet salátára vagy zöldségek mellé mártogatósnak, akár egyenesen a befőttes üvegből.
Nincsen tavasz medvehagyma nélkül – ebbe a túrónudliba jó sok került belőle a sonka és némi pirított zsemlemorzsa mellé.
Tudatos
hedonista
Az egyik kedvenc magyaros vega ételem ez a gyors zöldborsópörkölt tönkölylisztes nokedlivel – szuper fehérjedús fogás a hétköznapokra.
Sűrű, krémes, de nem túl édes sajttorta, az alján ropogós, pisztáciás kekszréteggel – kell ennél több? Talán csak némi eper!
Ropogós rétesbatyuk feta sajttal és friss spenóttal töltve – tökéletes gyors vacsinak, vendégváró falatoknak, sőt, akár az uzsonnás dobozba is.
Tartalmas zöldborsókrémleves, amiben ugyan többféle zöldség is megbújik, de bőven hagyják érvényesülni a borsót – pár falat sonka és kruton kell csak rá!
Extra köretnek, de magában vagy egy szelet hússal önálló fogásként is simán megállja a helyét ez a sültbrokkoli-saláta.
A tacót a pirított lazacon és sült spárgán kívül sok izgalmas elem, például pácolt lilahagyma, fűszeres sajtszósz és epres salsa teszik különlegessé.
Rengeteg időt és energiát spórolhatunk pár jól összeállított házi fűszerkeverékkel – ez most egy mexikói változat húshoz, halhoz, zöldséghez, tacóhoz.
A tavasz ízei egyetlen sós süteménybe sűrítve – ezt tudja ez a zöld spárgás quiche, de a tölteléket persze úgy variálhatjátok, ahogy csak tetszik.
Olívaolajjal habosított krémsajt-mártogatós, fűszeres, sült koktélparadicsommal, amiből érdemes dupla adagot készíteni, és eltenni a hűtőbe!
A klasszikus bodzaszörp receptje, ahogy a mi családunkban készül – egyszerűen nem élet az élet nélküle!
A legkönnyebb és leghabosabb amerikai palacsinta recept, amit ismerünk – az írót nem érdemes kihagyni belőle, mert attól lesz az igazi.
Fehérjedús egytálétel csicseriborsóval, paradicsommal, sült feta sajttal – a legjobb, hogy csak pár perc összedobni, a többit intézi a sütő.
A spárgakrémleves csodás színéért zöldborsó és spenót is felel, de a főszerep ezúttal egyértelműen a spárgának jutott.
Ázsiai újhagymás palacsinta, ami sokkal inkább lepény – van egy-két trükkje, de egyébként nagyon könnyen elkészíthető, és más zöldséggel is klasszul működik.
Klasszik tojássaláta egy kis csavarral – a fűszerektől és a joghurttól egész más élmény lesz, mint a megszokott.
Répatorta, ezúttal gyors keksz formájában, de a legjobb rész, a krémsajtos réteg természetesen nem hiányozhat róla!
Családi recept, egyenesen a nagymamámtól – nálunk mindig így készül húsvétra a foszlós kalács.
Kicsit más, de sokkal különlegesebb élmény, mint a hagyományos húsvéti sonka: nemcsak fő, hanem sül is, és kap egy isteni, édes mázat a végén.
Medvehagymával és sóban eltett citrommal ízesített fetakrém – uzsonnára vagy húsvéti brunchra is jó választás.
Sütés nélküli krémes túrótorta, ami most sárgabaracklekvárral és mandulás piskótával készült, de ezeket bátran lehet variálni.
Legyen szó tápláló reggeliről a rohanós hétköznapokra vagy ráérős vasárnap reggelekre, villámgyors vacsoráról vagy nagy, családi ebédekről, gyerekzsúrról vagy kerti partiról, itt biztos, hogy minden alkalomra találsz kipróbált, bevált receptet. Inspirálódj és válogass kedvedre az igazi húsimádó fogások, isteni vega ételek, egészséges, gyerekbarát finomságok, hedonista desszertek, különleges nemzetközi ízek és szezonális receptek között. Kísérletezz velük bátran, és remélem, sok olyat találsz, amit nemcsak kipróbálsz, hanem a kedvenceddé is válik!
A rémes menzai emlékeket örökre ki lehet törölni, mert ez a tökfőzelék egészen más élmény: nincs szétfőzve, mascarponéval, friss kaporral készül.
Zöldséges tócsni krémfehér sajttal és ezúttal borsóval, de nagyon sokféle zöldséggel el lehet készíteni – változatos, villámgyors vacsora.
Ha egy laktató, de nagyon gyors vacsorát szeretnétek összedobni, ez a gombás ravioli pont alkalmas erre – a lelke a könnyű sajtszósz.
Az egyik kedvenc magyaros vega ételem ez a gyors zöldborsópörkölt tönkölylisztes nokedlivel – szuper fehérjedús fogás a hétköznapokra.
Sűrű, krémes, de nem túl édes sajttorta, az alján ropogós, pisztáciás kekszréteggel – kell ennél több? Talán csak némi eper!
Ropogós rétesbatyuk feta sajttal és friss spenóttal töltve – tökéletes gyors vacsinak, vendégváró falatoknak, sőt, akár az uzsonnás dobozba is.
Tartalmas zöldborsókrémleves, amiben ugyan többféle zöldség is megbújik, de bőven hagyják érvényesülni a borsót – pár falat sonka és kruton kell csak rá!
Extra köretnek, de magában vagy egy szelet hússal önálló fogásként is simán megállja a helyét ez a sültbrokkoli-saláta.
A tacót a pirított lazacon és sült spárgán kívül sok izgalmas elem, például pácolt lilahagyma, fűszeres sajtszósz és epres salsa teszik különlegessé.
Rengeteg időt és energiát spórolhatunk pár jól összeállított házi fűszerkeverékkel – ez most egy mexikói változat húshoz, halhoz, zöldséghez, tacóhoz.
A tavasz ízei egyetlen sós süteménybe sűrítve – ezt tudja ez a zöld spárgás quiche, de a tölteléket persze úgy variálhatjátok, ahogy csak tetszik.
Olívaolajjal habosított krémsajt-mártogatós, fűszeres, sült koktélparadicsommal, amiből érdemes dupla adagot készíteni, és eltenni a hűtőbe!
A klasszikus bodzaszörp receptje, ahogy a mi családunkban készül – egyszerűen nem élet az élet nélküle!
A legkönnyebb és leghabosabb amerikai palacsinta recept, amit ismerünk – az írót nem érdemes kihagyni belőle, mert attól lesz az igazi.
Fehérjedús egytálétel csicseriborsóval, paradicsommal, sült feta sajttal – a legjobb, hogy csak pár perc összedobni, a többit intézi a sütő.
A spárgakrémleves csodás színéért zöldborsó és spenót is felel, de a főszerep ezúttal egyértelműen a spárgának jutott.
Ázsiai újhagymás palacsinta, ami sokkal inkább lepény – van egy-két trükkje, de egyébként nagyon könnyen elkészíthető, és más zöldséggel is klasszul működik.
Klasszik tojássaláta egy kis csavarral – a fűszerektől és a joghurttól egész más élmény lesz, mint a megszokott.
Répatorta, ezúttal gyors keksz formájában, de a legjobb rész, a krémsajtos réteg természetesen nem hiányozhat róla!
Családi recept, egyenesen a nagymamámtól – nálunk mindig így készül húsvétra a foszlós kalács.
Copyright © 2023 Havas Dóra
Minden jog fenntartva!
Impresszum