Arra gondoltam, hogy egy olyan raviolit készítek, amit biztosan nem kapok meg a boltban, úgyhogy ricottás-gesztenyés töltelék került bele. Ezért, higgyétek el, biztosan megéri házi tésztát gyúrni és nyújtogatni, mennyei!
Gesztenyés ravioli
Adag
4
adagElőkészítés
30
percFőzés
25
percPihentetés
30
percTeljes elkészítési idő
1
óra25
percHozzávalók
- A töltelékhez:
20 dkg főtt gesztenye
15 dkg ricotta
30 g frissen reszelt parmezán
½ teáskanál frissen reszelt szerecsendió
¼ teáskanál frissen őrölt bors
¼ teáskanál só
50 g vaj
- A tésztához:
20 dkg liszt
1 tojás
2 tojássárgája
1 csipet só
Elkészítés
- A tészta hozzávalóit összegyúrjuk (kézzel vagy robotgépben), amíg ruganyos lesz. Fóliába csomagoljuk és fél órára félretesszük szobahőmérsékleten pihenni, mielőtt kinyújtanánk.
- A töltelékhez a főtt vagy sült gesztenyét késes robotgéppel pépesre zúzzuk, majd egy keverőtálba tesszük és beledolgozzuk egy villával a ricottát. Frissen reszelt parmezánnal, szerecsendióval, sóval, borssal ízesítjük.
- A tésztát 4 részre osztjuk és tésztanyújtó géppel szépen vékony lapokat nyújtunk belőle. Lisztezett felületre fektetjük a tésztát, hogy ne ragadjon össze, és egyesével megtöltjük. Kis töltelék kupacokat helyezünk el a tésztán egymástól egyenlő távolságra, ráhajtjuk a tészta másik végét, vagy beborítjuk egy másik tésztalappal, és felszeleteljük a raviolikat a töltelék mentén. Vizes ecsettel megkenjük a széleket, és összenyomkodjuk a tésztát, hogy légmentesen bezárjuk a tölteléket. Fontos, hogy az ujjunkkal óvatosan nyomkodjuk le a tésztát, és szabaduljunk meg a levegőbuborékoktól, hogy ne durranjon ki főzés közben.
- Lobogó sós vízben kifőzzük a raviolikat, és egy nagy tepsire tesszük, amíg elkészül a mártás. Ehhez egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat, ha szeretnénk, ízesíthetjük egy pici fokhagymával vagy szerecsendióval, rádobjuk a raviolikat, és annyi főzővizet öntünk hozzá (kb. fél merőkanálnyit), hogy krémes állagú mártást kapjunk. Azonnal tálaljuk frissen reszelt parmezánnal.
Recept videó
Elkészítetted? Mondd el, hogy sikerült, és jelölj be Instán: @havasdora.hu #havasdora
A receptet a Tefal támogatta.