Gesztenyés ravioli

Arra gondoltam, hogy egy olyan raviolit készítek, amit biztosan nem kapok meg a boltban, úgyhogy ricottás-gesztenyés töltelék került bele. Ezért, higgyétek el, biztosan megéri házi tésztát gyúrni és nyújtogatni, mennyei!

Gesztenyés ravioli

Gesztenyés ravioli

Adag

4

adag
Előkészítés

30

perc
Főzés

25

perc
Pihentetés

30

perc
Teljes elkészítési idő

1

óra 

25

perc

Hozzávalók

  • A töltelékhez:
  • 20 dkg főtt gesztenye

  • 15 dkg ricotta

  • 30 g frissen reszelt parmezán

  • ½ teáskanál frissen reszelt szerecsendió

  • ¼ teáskanál frissen őrölt bors

  • ¼ teáskanál só

  • 50 g vaj

  • A tésztához:
  • 20 dkg liszt

  • 1 tojás

  • 2 tojássárgája

  • 1 csipet só

Elkészítés

  • A tészta hozzávalóit összegyúrjuk (kézzel vagy robotgépben), amíg ruganyos lesz. Fóliába csomagoljuk és fél órára félretesszük szobahőmérsékleten pihenni, mielőtt kinyújtanánk.
  • A töltelékhez a főtt vagy sült gesztenyét késes robotgéppel pépesre zúzzuk, majd egy keverőtálba tesszük és beledolgozzuk egy villával a ricottát. Frissen reszelt parmezánnal, szerecsendióval, sóval, borssal ízesítjük.
  • A tésztát 4 részre osztjuk és tésztanyújtó géppel szépen vékony lapokat nyújtunk belőle. Lisztezett felületre fektetjük a tésztát, hogy ne ragadjon össze, és egyesével megtöltjük. Kis töltelék kupacokat helyezünk el a tésztán egymástól egyenlő távolságra, ráhajtjuk a tészta másik végét, vagy beborítjuk egy másik tésztalappal, és felszeleteljük a raviolikat a töltelék mentén. Vizes ecsettel megkenjük a széleket, és összenyomkodjuk a tésztát, hogy légmentesen bezárjuk a tölteléket. Fontos, hogy az ujjunkkal óvatosan nyomkodjuk le a tésztát, és szabaduljunk meg a levegőbuborékoktól, hogy ne durranjon ki főzés közben.
  • Lobogó sós vízben kifőzzük a raviolikat, és egy nagy tepsire tesszük, amíg elkészül a mártás. Ehhez egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat, ha szeretnénk, ízesíthetjük egy pici fokhagymával vagy szerecsendióval, rádobjuk a raviolikat, és annyi főzővizet öntünk hozzá (kb. fél merőkanálnyit), hogy krémes állagú mártást kapjunk. Azonnal tálaljuk frissen reszelt parmezánnal.

Recept videó

Elkészítetted? Mondd el, hogy sikerült, és jelölj be Instán: @havasdora.hu #havasdora

A receptet a Tefal támogatta.

Láttad már az új könyvemet?

80 recept és sok-sok tipp tudatos hedonistáknak

Snack- és desszertötletek

Datolyás keksz

Datolyás keksz

Pofonegyszerű, mégis nagyon ízgazdag datolyás keksz a puhább fajtából – 10 napig simán eláll, úgyhogy lehet rögtön dupla adaggal indítani.

Azonnal puha mézeskalács

Puha mézeskalács

Azonnal puha mézeskalács recept, ami sütés után azonnal fogyasztható. Sokat csináljatok belőle, mert nagyon eteti magát!

Hírlevél feliratkozás

Kapcsolódó receptek

Oszd meg a receptet:

Receptkereső

Gyors
Előétel
Főétel
Vegetáriánus
Gyerekbarát
Reggeli
Ebéd
Vacsora
Tízórai/uzsonna
Étel típus
Szezon
Filter by Édesség
Mentes