Kezdőlap » Rólam

Rólam

Szerencsésnek tartom magam, hogy könnyen és váratlanul megtaláltam a saját utamat. A kommunikáció maradt a szakmám, de ezt olyan területen művelhetem, ami igazi kreatív és szenvedélyes terep: a konyha és a főzés.

2006-ban kezdtem el írni a Lila füge gasztroblogot és ez megváltoztatta az életemet. Az egyetemet (ELTE, BTK) és a főiskolát (Külker, BGF) azzal az elhatározással végeztem el, hogy marketingkommunikációval szeretnék foglalkozni. Ez így is lett, nagy, nemzetkozi reklámügynökségeknél dolgoztam és nagyon szerettem, amit csináltam. Ezután jött a Lila füge gasztroblog és pár év alatt rájöttem, hogy van valami, amit még jobban szeretek csinálni az egyszerű kommunikációnál. Én a főzésről szeretek kommunikálni.

A gasztroblogom sikere hamar ráébresztett arra, hogy mindaz, ami számomra egyértelmű és természetesen jön – a kísérletezés, az állandó kíváncsiság a gasztronómia irányába, a receptek fejlesztése, az elrontott ételek után az azonnal újrakezdés, gondolkodás – nem mindenki számára nyújt ekkora élvezetet.

Rájöttem, hogy ebben tudok másoknak segíteni ötletekkel, praktikákkal, receptekkel és szórakoztató, igényes tartalommal. Így fogalmazódott meg az évek során a küldetésem. Segíteni a hétköznapokban ötletes, egészséges és kényeztető receptekkel.

Tudatos hedonista vagyok. Ez számomra azt jelenti, hogy törekszem a kiegyensúlyozott életre komoly megvonások nélkül. Figyelek a bolygóra, a környezetemre, az egészségünkre, de szeretek beleharapni egy nagy szelet tortába, ha épp olyan napom van. Az egyensúly az élvezetek és az észszerűség között az életem minden területés fontos, de az étkezésben kiemelten. Receptjeimmel erre is törekszem.

2006 óta hosszú utat tettem meg, sok olyan dolgot csinálok, ami túlmutat a gasztoblog írásán. Rengeteg recept, videó, tv műsor, szakácskönyv, magazin, cikk és tartalom fűződik a nevemhez. A legjobb az egészben az, hogy mindezt továbbra is óriási lendülettel, szenvedéllyel és mosollyal az arcomon csinálom. Azért pedig külön hálás vagyok, hogy ennyire sokan követtek és szeretitek azt, amit jó szívvel csinálok.

Ha bármi kérdésetek van az oldalon található receptekkel kapcsolatban, vagy csak úgy, írjatok!

One Comment

 1. Kedves Dóra!
  Feleségem Faragó Márta imádja az ételreceptjeidet.
  Karácsonyra szeretném megajándékozni az egyik szakácskönyveddel, amit
  szeretnék ha dedikálnál a részére.
  Üdvözlettel:
  Taksár Ferenc
  06-20-410-4699

Mondd el mit gondolsz!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*