Ha te is úgy döntöttél, hogy több zöldséget szeretnél fogyasztani, esetleg ezentúl húsmentes napokat is beiktatnál, ezt a receptet jól mentsd el, mert szerintem nagy kedvenc lesz. A ropogósra sült morzsa és a zöldfűszeres tejföl megkoronázza a helyenként kicsit megpirult sült káposztát, így magában is elég laktató, és rettentően finom étel.
Sült káposzta fűszeres morzsával
4
adag30
perc35
perc1
óra5
percHozzávalók
- A káposztához:
1 kisebb fej káposzta
2 evőkanál étolaj
2 evőkanál vaj
1 teáskanál só
¼ teáskanál frissen őrölt bors
1 gerezd fokhagyma
- A fűszeres morzsához:
2 evőkanál olvasztott vaj
5 dkg panko morzsa
2 dkg frissen reszelt parmezán
1 bio citrom frissen reszelt héja
½ teáskanál chilipehely
½ teáskanál koriandermag összetörve
só
- A tejfölhöz:
3 dl tejföl
½ citrom frissen facsart leve
1 gerezd fokhagyma
½ teáskanál füstölt paprika
¼ teáskanál só
1 evőkanál finomra aprított kapor
1 evőkanál finomra aprított petrezselyem
Elkészítés
- A káposztát gerezdekre vágjuk, ügyelve arra, hogy a nagyobb szeletek egyben maradjanak, ne essenek szét. A torzsáját ne vágjuk ki, csak a nagyon fás végét távolítsuk el.
- Egy nagy serpenyőben kevés olajat és vajat hevítünk, beletesszük a káposztagerezdeket, és mindkét oldalukon szép aranybarnára pirítjuk őket. Közben sózzuk és borsozzuk őket. A megpirult káposztákat kiszedjük a serpenyőből, egy sütőpapírral leterített tepsire tesszük, és 180 fokos sütőben kb. 25 perc alatt teljesen puhára sütjük őket.
- A morzsához a serpenyőben maradt olvasztott vajat összekeverjük a panko morzsával, a reszelt parmezán sajttal, és ízesítjük egy citrom reszelt héjával, egy kevés chilipehellyel, mozsárban durvára tört koriandermaggal és egy kevés sóval. A morzsát a megpuhult káposztaszeletekre púpozzuk, lenyomkodjuk, és 7-8 percre visszatesszük a sütőbe, hogy a morzsa is megpiruljon.
- A tejfölt a citrom levével, a finomra reszelt fokhagymával, füstölt paprikával, sóval, zöldfűszerekkel ízesítjük, és a ropogósra sült káposzta mellé kínáljuk.
Elkészítetted? Mondd el, hogy sikerült, és jelölj be Instán: @havasdora.hu #havasdora