Datolyás keksz

Ezek a kekszek akár 10 napig is megőrzik állagukat. A datolyának köszönhetően egyszerre édesek és egy egészen picit savanykásak, a világos rozsliszt miatt pedig jó mély, komplex ízűek. A rozsliszt és a datolya külön-külön is a kevésbé hétköznapi alapanyagok közé tartoznak, ebben a kekszben pedig igazán jó párost alkotnak, érdemes beszerezni őket.

Datolyás keksz

Datolyás keksz

Difficulty: Könnyű
Adag

25

darab
Előkészítés

10

perc
Sütés

15

perc
Teljes elkészítési idő

25

perc

Hozzávalók:

  • 15 db magozott datolya (35 dkg)

  • 70 g barna cukor

  • 12 dkg vaj

  • 1 teáskanál szódabikarbóna

  • 12 dkg világos rozsliszt

  • 3 dkg sima liszt

  • 1 tojás

Elkészítés

  • A datolyát kimagozzuk, a vajjal és a cukorral kis lábasba tesszük és addig melegítjük, amíg a vaj és a cukor felolvadnak. Ezután botmixerrel pürésítjük és hagyjuk kihűlni.
  • Ha lehűlt, összekeverjük a többi hozzávalóval, és ruganyos masszát gyúrunk belőle.
  • Diónyi golyókat formázunk belőle, majd ezeket sütőpapírral leterített tepsire tesszük, és azon kicsit kilapítjuk a kekszeket.
  • 160 fokra előmelegített sütőben 15-17 perc alatt sütjük készre. Akkor jó, ha kicsit puha marad, ez nem ropogós keksz.

Tipp:

  • Ízlés szerint fűszerezhetjük is egy kevés fahéjjal, vaníliával, ezeket a datolyához adjuk pürésítés előtt.

Elkészítetted? Mondd el, hogy sikerült, és jelölj be Instán: @havasdora.hu #havasdora

Láttad már az új könyvemet?

80 recept és sok-sok tipp tudatos hedonistáknak

Ebédötletek

Rizs bowl zöldségekkel

Rizs bowl zöldségekkel

Villámgyors maradékmentő ebéd – elég mindent a tálba dobálni, meglocsolni egy öntettel, ami feldobja, és kész is a bowl!

Gombás lasagne

Gombás lasagne

Ez a gombás vega lasagne igazi őszi étel – legjobb, ha minél többféle gomba kerül bele, akkor lesz igazán finom!

Hírlevél feliratkozás

Kapcsolódó receptek

Oszd meg a receptet:

Receptkereső

Gyors
Előétel
Főétel
Vegetáriánus
Gyerekbarát
Reggeli
Ebéd
Vacsora
Tízórai/uzsonna
Étel típus
Szezon
Filter by Édesség
Mentes