A diós sütik inkább a hidegebb időszakokra jellemzőek, pedig sok nyári gyümölccsel – főleg a késeiekkel – igazán jól párosítható a dió. A szilva, ringló, szeder, áfonya mind szuperül fognak működni, de őszibarackkal is simán el tudom képzelni ezt a süteményt.
Diós sütemény nyári gyümölcsökkel
Adag
8
adagElőkészítés
20
percSütés
45
percTeljes elkészítési idő
1
óra5
percHozzávalók
3 tojás
25 dkg ringlószilva
10 dkg áfonya
12 dkg liszt
5 dkg világos rozsliszt
15 dkg puha vaj
12 dkg cukor
¼ teáskanál őrölt fahéj
1 teáskanál vaníliakivonat
1 csomag sütőpor (7 g)
50 g dió
Elkészítés
- A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy 22 cm-es kapcsos formát kivajazunk és kilisztezünk.
- A diót késes aprítóban finomra daráljuk.
- A vajat és a cukrot habosra keverjük gépi habverővel, majd egyenként beledolgozzuk a tojásokat is. Végül a vaníliakivonatot és a fahéjat is hozzákeverjük.
- A masszára szitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, és spatulával óvatosan összeforgatjuk, végül a diót is hozzákeverjük. Igyekezzünk nem összetörni a masszát, hogy minél könnyebb maradjon.
- A tésztát az előkészített sütőformába simítjuk, és a tetején elrendezzük a kimagozott, feldarabolt ringlószilvát és áfonyát.
- A sütőben 45 perc alatt készre sütjük. A sütőből kivéve rácson hagyjuk kihűlni, ezután porcukorral vékonyan meghintve tálaljuk.
Elkészítetted? Mondd el, hogy sikerült, és jelölj be Instán: @havasdora.hu #havasdora