Sütőporos gofri ringlószósszal

A sütőporos gofri az, amit általában ismerünk, gyorsan elkészül és könnyű, palacsintaszerű a tésztája. Az, hogy mennyire lesz ropogós, a gofrisütőn múlik, ezért, ha szeretnénk kimaxolni az élményt, abból érdemes egy jobbat beszerezni. Véleményem szerint a gofri édesebb lekvárokkal a legfinomabb, ezért most vaníliás ringlószószt készítettem hozzá, de a fügelekvárt is nagyon ajánlom.

Sütőporos gofri ringlószósszal

Sütőporos gofri ringlószósszal

Adag

12

darab
Előkészítés

15

perc
Sütés

25

perc
Teljes elkészítési idő

40

perc

Hozzávalók

  • A gofrihoz:
  • 80 g puha vaj (+ a sütéshez)

  • 25 dkg sima liszt

  • 15 g cukor

  • 1 teáskanál sütőpor

  • ½ teáskanál szódabikarbóna

  • ½ teáskanál só

  • 2,5 dl kefir vagy író

  • 2,5 dl tej

  • 4 egész tojás

  • A ringlószószhoz:
  • 50 dkg ringló

  • 1 vaníliarúd kikapart magjai

  • 3 evőkanál finomítatlan nádcukor

  • A tálaláshoz:
  • 2,5 dl tejföl

  • 1 teáskanál őrölt fahéj

  • 1 evőkanál porcukor

  • 10 dkg pisztácia

Elkészítés

  • A gofrihoz felolvasztjuk a vajat, majd hagyjuk langyosra hűlni.
  • A tojásokat egy nagy keverőtálban kissé felverjük, majd elkeverjük a kefirrel és a tejjel. Hozzáadjuk a száraz hozzávalókat: a lisztet, a sót, a sütőport, a szódabikarbónát és a cukrot. Csomómentesre keverjük, sűrű palacsintatésztát kapunk. Félretesszük, amíg a gofrisütő felforrósodik.
  • A ringlószószhoz a ringlókat kettévágjuk, kimagozzuk, és közepes lábasba tesszük. A vaníliarudat kettévágjuk, kikaparjuk a magjait és a ringlóhoz adjuk, a vaníliarudat is a lábasba tesszük – ezt a főzés végén majd kivesszük és kidobjuk. Addig főzzük a gyümölcsöt, amíg teljesen megpuhul és szétesik, közben hozzáadjuk a cukrot is. Amikor elkészült, lehúzzuk a tűzről és hagyjuk kihűlni.
  • Kisütjük a gofrikat, ha kell, a gofrisütőt vékonyan bekenjük olvasztott vajjal, mielőtt beletesszük a tésztát. A gofrikat a ringlószósszal, porcukorral, és őrölt fahéjjal elkevert tejföllel kínáljuk. A végén durvára aprított pisztáciával is megszórjuk.

Elkészítetted? Mondd el, hogy sikerült, és jelölj be Instán: @havasdora.hu #havasdora

Láttad már az új könyvemet?

80 recept és sok-sok tipp tudatos hedonistáknak

Snack- és desszertötletek

Fetás-spenótos rétesbatyuk

Fetás-spenótos rétesbatyu

Ropogós rétesbatyuk feta sajttal és friss spenóttal töltve – tökéletes gyors vacsinak, vendégváró falatoknak, sőt, akár az uzsonnás dobozba is.

Azonnal puha mézeskalács

Puha mézeskalács

Azonnal puha mézeskalács recept, ami sütés után azonnal fogyasztható. Sokat csináljatok belőle, mert nagyon eteti magát!

Datolyás keksz

Datolyás keksz

Pofonegyszerű, mégis nagyon ízgazdag datolyás keksz a puhább fajtából – 10 napig simán eláll, úgyhogy lehet rögtön dupla adaggal indítani.

Hírlevél feliratkozás

Kapcsolódó receptek

Oszd meg a receptet:

Receptkereső

Gyors
Előétel
Főétel
Vegetáriánus
Gyerekbarát
Reggeli
Ebéd
Vacsora
Tízórai/uzsonna
Étel típus
Szezon
Filter by Édesség
Mentes