Krémes túrótorta

A tavasz és a túrótorta szeretik egymást. Ez van. Én pedig ezt a receptemet szeretem, sokféleképpen variálom évek óta. A túrókrémet nem kell sütni, csak a piskótákat. Készülhet finomra őrölt pisztáciával és málnalekvárral, a túrókrém lehet erősen citrusos sok finomra reszelt citromhéjtól, vagy vaníliától illatos. Én most mandulaliszttel, házi sárgabaracklekvárral és sok vaníliával állítottam össze.

Krémes túrótorta

Krémes túrótorta

Adag

8

adag
Előkészítés

30

perc
Sütés

20

perc
Pihentetés

2

óra 
Teljes elkészítési idő

2

óra 

50

perc

Hozzávalók

  • A piskótához:
  • 3 tojás

  • 60 g cukor

  • 60 g mandualiszt

  • 1 teáskanál sima liszt

  • 1 csipet só

  • A túrókrémhez:
  • 50 dkg krémes túró

  • 10 dkg porcukor

  • 1 evőkanál vaníliakivonat

  • 1/2 vanília kikapart magja

  • 1 teáskanál reszelt citromhéj

  • 1/2 citrom frissen facsart leve

  • 50 dkg mascarpone

  • 5 lapzselatin

  • Az összeállítához:
  • 20 dkg sárgabaracklekvár

  • 5 dkg szeletelt mandula a szóráshoz

Elkészítés

  • A szeletelt mandulát száraz serpenyőben aranybarnára pirítjuk, majd kivesszük, durvára összetörjük, és felhasználásig félretesszük.
  • A sütőt 180 fokra előmelegítjük. 2 db 22 cm-es kapcsos formát kivajazunk és kilisztezünk. A mandulalisztet összekeverjük a liszttel és egy csipet sóval.
  • A tojásfehérjét robotgépben kissé felverjük, majd kanalanként hozzáadjuk a cukor felét, amíg fényes habot kapunk.
  • A tojássárgáját egy másik tálban felverjük a maradék cukorral, és lágyan összekeverjük a fehérjehabbal. Beleszórjuk a lisztes keveréket és óvatosan összeforgatjuk. Kettéosztjuk, az előkészített tortaformákba simítjuk, és 20 perc alatt készre sütjük az előmelegített sütőben. A sütőből kivéve a formák kapcsos oldalát levesszük, és így hagyjuk kihűlni a piskótalapokat.
  • A túrókrémhez a zselatint hideg vízbe áztatjuk. A túrót késes aprítógépbe tesszük és átdolgozzuk, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliát és a citromot, és ezekkel is összedolgozzuk.
  • A mascarponét robotgépben kicsit felhabosítjuk, majd összekeverjük a túróval. A lapzselatint egy kis lábasba tesszük és hozzáadunk 3 evőkanál vizet. Közepesen erős láng felett felmelegítjük, amíg a zselatin teljesen felolvad, közben kanállal néha megkeverjük. Egy evőkanálnyi túrós masszát kikeverünk a felolvasztott zselatinnal, ügyelve arra, hogy csomómentes legyen, majd ezt a maradék túrókrémhez keverjük.
  • Az egyik piskótalapot a kapcsos forma alján hagyjuk, megkenjük a lekvár felével, majd visszatesszük rá a forma oldalát. A formába töltjük a túrós masszát, rákenjük a maradék levárt és ráborítjuk a másik piskótalapot. Lefedjük, és a hűtőben legalább 2 órát hagyjuk pihenni. Tálalás előtt megszórjuk az pirított, összetört mandulával.

Elkészítetted? Mondd el, hogy sikerült, és jelölj be Instán: @havasdora.hu #havasdora

Láttad már az új könyvemet?

80 recept és sok-sok tipp tudatos hedonistáknak

Reggeliötletek

Sajtos bab buggyantott tojással

Sajtos bab buggyantott tojással

Gyors ebédnek, vacsorának, de akár szupertápláló reggelinek is megteszi ez a babos pirítós savanyított hagymával, főleg buggyantott tojással a tetején.

Omlett pirított gombával

Omlett pirított gombával

Reggeli egy kis extrával, ami egy késői ebédig is elég energiával tölt fel – omlett pirított gombával és szójaszósszal.

Japán felhőpalacsinta

Japán felhőpalacsinta

A felhőpalacsinta pont olyan puha, mintha tényleg felhőbe harapnánk, ehetjük gyümölccsel, mindenféle öntettel, szuper menő reggeli!

Ünnepi kenyérkoszorú

Ez a legyezőkenyér sós és édes változatban is feldobja az ünnepi asztalt, és elegáns kísérője mindenféle krémnek, pástétomnak.

Hírlevél feliratkozás

Kapcsolódó receptek

Oszd meg a receptet:

Receptkereső

Gyors
Előétel
Főétel
Vegetáriánus
Gyerekbarát
Reggeli
Ebéd
Vacsora
Tízórai/uzsonna
Étel típus
Szezon
Filter by Édesség
Mentes