Ropogós parmezános burgonya

Hús mellé köret, egy sűrű joghurtos vagy tejfölös mártogatóssal és nagy adag zöld salátával pedig tökéletes főétel ez a ropogós burgonya, ami annyira kellemesen fűszeres, hogy önmagában elviszi a show-t. Kevésbé karakteres húsok vagy hal mellé is bátran ajánlom.

Ropogós parmezános burgonya

Ropogós parmezános burgonya

Adag

4-6 adag
Előkészítés

15

perc
Főzés

10

perc
Sütés

30

perc
Teljes elkészítési idő

55

perc

Hozzávalók

  • 80 dkg kifliburgonya

  • 5 dkg olvasztott vaj

  • 5 dkg reszelt parmezán

  • 1 teáskanál fokhagyma-granulátum

  • 1 teáskanál vöröshagymapor

  • 1 teáskanál füstölt fűszerpaprika

  • 1 teáskanál kakukkfű

  • 1 teáskanál só

  • ½ teáskanál frissen őrölt bors

Elkészítés

  • A burgonyát megmossuk, félbevágjuk (nem hámozzuk meg), és sós, hideg vízben feltesszük főni. A forrástól számított kb. 10 percig főzzük, amíg félkemény lesz.
  • Az olvasztott vajhoz hozzákeverjük a fűszereket, majd kb. a ¾ részét egy nagy tepsibe locsoljuk és szétkenjük, hogy mindenhova jusson. A maradék vajat félretesszük.
  • A tepsibe szórjuk a reszelt sajtot, majd a vágott felükkel lefelé elrendezzük rajta az előfőzött burgonyát.
  • A maradék vajjal megkenjük a tetejét, és 185 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt aranybarnára sütjük. A fűszeres vaj összesül a parmezánnal, és a burgonyára tapadva ropogós réteget képez. A sütőből kivéve óvatosan megfordítjuk a burgonyákat, hogy a ropogós kéreg felülre kerüljön. Azonnal tálaljuk.

Elkészítetted? Mondd el, hogy sikerült, és jelölj be Instán: @havasdora.hu #havasdora

Láttad már az új könyvemet?

80 recept és sok-sok tipp tudatos hedonistáknak

Reggeliötletek

Sütőporos gofri ringlószósszal

Sütőporos gofri ringlószósszal

Gofri alaprecept, amire bármilyen feltét kerülhet – most épp vaníliás ringlószósz és fahéjas tejföl, de fügelekvárral is nagyon finom.

Vaníliás krémtúró

Vaníliás krémtúró

Valószínűleg a krémtúrót mindenki imádta gyerekkorában, legalábbis a bolti verziót – na, ez még annál is finomabb, ráadásul úgy ízesítjük, ahogy csak tetszik.

Hírlevél feliratkozás

Kapcsolódó receptek

Oszd meg a receptet:

Receptkereső

Gyors
Előétel
Főétel
Vegetáriánus
Gyerekbarát
Reggeli
Ebéd
Vacsora
Tízórai/uzsonna
Étel típus
Szezon
Filter by Édesség
Mentes