Vannak azok a napok, amikor a legjobb, ami történhet velünk, az az, hogy mindössze tíz perc munkával behajítunk valamit a sütőbe, és hamarosan kész a isteni, tápláló vacsora vagy ebéd. Nem kell még ezt vagy azt készíteni hozzá, minden ott van a tepsin, egyszerűen csak enni kell. Na, ez az étel pont ilyen, ráadásul dugig van zöldségekkel, amiket a szezonnak megfelelően variálhatunk. Ősszel például érdemes tarlórépával (piacokon egyre gyakoribb) is kipróbálni, mert szuper plusz ízt ad a köretnek.
Tarlórépás sült zöldség kolbásszal
4
adag10
perc40
perc50
percHozzávalók
1 tarlórépa
2 sárgarépa
1 nagyobb burgonya
1 édesburgonya
1 lila hagyma
6-8 db debreceni kolbász
- A mázhoz:
1 teáskanál angol mustár
2 teáskanál Worcester-szósz
4 teáskanál balzsamecet
6 teáskanál olívaolaj
½ teáskanál chilipehely
1 teáskanál só
¼ teáskanál frissen őrölt bors
5 ág kakukkfű
Elkészítés
- A burgonyát, az édesburgonyát, a tarlórépát és a sárgarépát egyforma hasábokra vágjuk, a hagymát negyedeljük.
- A mázhoz egy kis tálkában összekeverjük a mustárt, a Worcester-szószt és a balzsamecetet az olívaolajjal, fűszerezzük chilivel, sóval, frissen őrölt borssal és kakukkfűvel.
- A zöldségeket egy sütőpapírral leterített tepsire tesszük, összekeverjük, ráöntjük a mázat, és ezzel is összeforgatjuk. 200 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük, majd kivesszük a sütőből, elrendezzük rajta a bevagdosott kolbászokat. Visszatesszük a sütőbe, és addig sütjük, amíg a zöldségek ropogósra sülnek, és a kolbász is elkészül.
Elkészítetted? Mondd el, hogy sikerült, és jelölj be Instán: @havasdora.hu #havasdora