Villámgyors ebéd vagy vacsora, hiszen a réteslapba tekert feta sülhet akár egy időben a salátához szükséges sütőtökkel, és amíg a sütő dolgozik, nekünk csak egy laza öntetet kell összedobni. Tápláló, ízgazdag és laktató fogás, ráadásul hús nélkül – kell ennél több?
Sült feta sütőtöksalátával
Adag
4
adagElőkészítés
15
percSütés
25
percTeljes elkészítési idő
40
percHozzávalók
- A sült tökhöz:
1 hokkaidó tök
3 evőkanál olívaolaj
1 teáskanál chilipehely
1 teáskanál kakukkfű
1 teáskanál só
½ teáskanál frissen őrölt bors
1 evőkanál méz
- A fetához:
3 dkg vaj
2 csomag feta
4 réteslap
2 evőkanál szezámmag
4 evőkanál méz
- A salátához:
2 evőkanál vörösborecet
5 evőkanál olívaolaj
½ teáskanál só
¼ teáskanál őrölt bors
vegyes salátalevelek
koktélparadicsom
Elkészítés
- A sütőtököt vékony szeletekre vágjuk és elrendezzük egy sütőpapírral leterített tepsin. Sózzuk, borsozzuk, meghintjük chilipehellyel, kakukkfűvel, meglocsoljuk olívaolajjal és mézzel, majd 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt puhára sütjük.
- A sült fetához felolvasztjuk a vajat, a két darab fetát két részre vágjuk, hogy összesen 4 darabot kapjunk. Mindegyiket egyenként becsomagoljuk 1-1 rétestésztába, majd a kis batyukat elhelyezzük egy hőálló edényben. Meglocsoljuk az olvasztott vajjal, megszórjuk szezámmaggal, ízlés szerint chilipehellyel és mézzel.
- 180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt ropogósra sütjük.
- A salátához az öntetet krémesre keverjük. Egy keverőtálban összeforgatjuk a salátalevelekkel, paradicsommal és a sült tökkel. Elrendezzük rajta a fetát, és azonnal fogyasztjuk.
Elkészítetted? Mondd el, hogy sikerült, és jelölj be Instán: @havasdora.hu #havasdora