A csicseriborsós ételekért hajlamos vagyok rajongani, ezért a receptért pedig különösen: a sült feta ebben a kombinációban egészen káprázatos. Arról nem is beszélve, hogy ez az étel remek fehérjeforrás, és nagyon kevés dolgunk van vele. Az év bármely szakában, a legfárasztóbb, legrohanósabb, legszomorkásabb napot is biztosan feldobja.
Sült feta paradicsomos csicseriborsóval
Adag
4
adagElőkészítés
10
percSütés
30
percTeljes elkészítési idő
40
percHozzávalók
15 dkg feta sajt
1 konzerv darabolt paradicsom (400 g)
1 konzerv csicseriborsó (400 g)
2 gerezd fokhagyma
½ bio citrom frissen reszelt héja
½ teáskanál só
1 evőkanál zöldfűszerkeverék (vagy szárított kakukkfű és oregánó)
1 evőkanál méz
1 evőkanál olívaolaj
Elkészítés
- Egy keverőtálban összekeverjük a paradicsomkonzervet a csicseriborsóval, a finomra aprított fokhagymával és a citromhéjjal. Megsózzuk és egy hőálló tálba öntjük. Ráfektetjük a feta sajtot, amit megszórunk szárított zöldfűszerekkel. Az egészet meglocsoljuk mézzel és olívaolajjal.
- 190 fokra előmelegített sütőben 45 percig sütjük, amíg a paradicsomszósz besűrűsödik, és a feta szép színt kap. A sütőből kivéve azonnal tálaljuk.
Elkészítetted? Mondd el, hogy sikerült, és jelölj be Instán: @havasdora.hu #havasdora