Házi falafel-tál hummusszal

Házi falafel-tál hummusszal

Házi falafel-tál hummusszal

Adag

6

adag
Előkészítés

1

óra 
Sütés

20

perc
Teljes elkészítési idő

1

óra 

20

perc

Hozzávalók

  • A falafelkeverékhez:
  • 50 dkg csicseriborsóliszt

  • 15 dkg száraz csicseriborsó

  • 1,5 evőkanál só

  • 1,5 evőkanál szárított petrezselyem

  • 2 teáskanál őrölt római kömény

  • 2 teáskanál fokhagymapor

  • 1 teáskanál őrölt koriander

  • 1,5 teáskanál sütőpor

  • A hummuszhoz:
  • 500 g főtt csicseriborsó (vagy 2 konzerv lecsepegtetve)

  • 3 gerezd fokhagyma

  • 1 teáskanál nagyszemű tengeri só

  • 60 ml frissen facsart citromlé

  • 150 g tahini (szezámpaszta)

  • A tálaláshoz:
  • 1 csomag pita

  • 2 db paradicsom

  • 1 kígyóuborka

  • olívaolaj, Cayenne-bors, finomra aprított petrezselyem

Elkészítés

  • A hummuszhoz a fokhagymát a sóval mozsárban pépesre zúzzuk. A tahinivel és citromlével turmixgépbe tesszük és leturmixoljuk. Hideg vizet adunk hozzá, ettől még krémesebb lesz. Hozzáadjuk a csicseriborsót, majd ízesítjük és selymesre turmixoljuk.
  • A falafelhez a száraz csicseriborsót 1 órára beáztatjuk, majd lecsepegtetjük. Az összes többi hozzávalóval késes robotgépbe tesszük és durvára daráljuk. Felhasználásig befőttesüvegbe tesszük a keveréket, és a hűtőben tároljuk. Elkészítés előtt 20 dkg falafelkeverékhez kb. 1,5 dl forró vizet adunk és 20 percig állni hagyjuk, hogy formázható masszát kapjunk. Golyókat formázunk a falafelmasszából, és ezeket kevés forró olajban kisütjük.
  • A hummuszt kikenjük egy tányérba, elrendezzük rajta a falafelt. Finomra vágott paradicsommal, kígyóuborkával, tahinivel, olívaolajjal és petrezselyemmel díszítjük. Pitával fogyasztjuk.

Elkészítetted? Mondd el, hogy sikerült, és jelölj be Instán: @havasdora.hu #havasdora

Láttad már az új könyvemet?

80 recept és sok-sok tipp tudatos hedonistáknak

Ebédötletek

Tökfőzelék, ahogy én szeretem

Tökfőzelék, ahogy én szeretem

A rémes menzai emlékeket örökre ki lehet törölni, mert ez a tökfőzelék egészen más élmény: nincs szétfőzve, mascarponéval, friss kaporral készül.

Sült feta sütőtöksalátával

Sült feta sütőtöksalátával

Villámgyors, húsmentes ebéd a rohanós hétköznapokra – a sütőtök és a fetabatyu együtt is sülhet, így tényleg hamar elkészül.

Burgundi marhaszegy

Burgundi marhaszegy

Klasszikus burgundi, most marhaszegyből, így nem ragu, hanem szeletelhető sült lesz a végeredmény – akár az ünnepi asztalra is tökéletes.

Hírlevél feliratkozás

Kapcsolódó receptek

Oszd meg a receptet:

Receptkereső

Gyors
Előétel
Főétel
Vegetáriánus
Gyerekbarát
Reggeli
Ebéd
Vacsora
Tízórai/uzsonna
Étel típus
Szezon
Filter by Édesség
Mentes