Zöldborsópörkölt tönkölynokedlivel

Tudom, hogy a pörköltről mindenkinek a különböző húsos változatok jutnak az eszébe, de a magyaros vega fogások között nekem ott van a top 10-ben ez is. Ahogy ősszel a gombapaprikás, úgy tavasszal a zöldborsópörkölt az egyik kedvenc magyaros ételem. Azt csendben jegyzem meg, hogy remek fehérjeforrás a zöldborsó, így ez az étel életmódváltó étrendbe is remekül beillik. Az sem véletlen, hogy a nokedlit tönkölybúzaliszttel készítettem.

Zöldborsópörkölt tönkölynokedlivel

Zöldborsópörkölt tönkölynokedlivel

Adag

4

adag
Előkészítés

15

perc
Főzés

30

perc
Teljes elkészítési idő

45

perc

Hozzávalók

  • A pörkölthöz:
  • 2 evőkanál zsiradék (kacsazsír vagy étolaj)

  • 2 közepes vöröshagyma

  • 1/2 teáskanál só

  • 1/4 teáskanál frissen őröt bors

  • 1 zöldpaprika

  • 1 nagyobb paradicsom

  • 2 evőkanál őrölt fűszerpaprika

  • 50 dkg zöldborsó (lehetőleg hüvelyes, de lehet fagyasztott)

  • A tálaláshoz:
  • tejföl

  • 1 kis csokor perezselyem

  • A nokedlihez:
  • 30 dkg tönkölybúzaliszt

  • 250 ml víz

  • 1 tojás

  • 1 csipet só

Elkészítés

  • Egy közepes lábasban üvegesre pároljuk a finomra vágott hagymát és fokhagymát.
  • Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a kicsumázott, feldarabolt paprikát és paradicsomot. Ha ezek is összeestek, lehúzzuk a lábast a tűzről, beleszórjuk a pirospaprikát, adunk hozzá egy kevés vizet és sűrűre főzzük a pörköltalapot.
  • Hozzáadjuk a zöldborsót, felöntjük kevés vízzel és puhára pároljuk (7-10 perc). Ha elfő a leve, érdemes egy kevés vízzel pótolni, hogy legyen mit felszívni a nokedlinek.
  • Közben bekeverjük a nokedlit és forrásban lévő, enyhén sós vízbe szaggatjuk. Ha kifőtt, szűrőkanállal kiszedjük, és a zöldborsópörkölttel tálaljuk. Adhatunk mellé egy kevés tejfölt, és én szeretem egy marék frissen aprított petrezselyemmel is megszórni.

Elkészítetted? Mondd el, hogy sikerült, és jelölj be Instán: @havasdora.hu #havasdora

Láttad már az új könyvemet?

80 recept és sok-sok tipp tudatos hedonistáknak

Vacsoraötletek

Gránátalmás sült kacsa

Gránátalmás sült kacsa

Gránátalmás, ízletes mázzal sült kacsamell és kacsacomb, ami bármilyen ünnepi asztal méltó főszereplője lehet.

Fetás-spenótos rétesbatyuk

Fetás-spenótos rétesbatyu

Ropogós rétesbatyuk feta sajttal és friss spenóttal töltve – tökéletes gyors vacsinak, vendégváró falatoknak, sőt, akár az uzsonnás dobozba is.

Tökfőzelék, ahogy én szeretem

Tökfőzelék, ahogy én szeretem

A rémes menzai emlékeket örökre ki lehet törölni, mert ez a tökfőzelék egészen más élmény: nincs szétfőzve, mascarponéval, friss kaporral készül.

Hírlevél feliratkozás

Kapcsolódó receptek

Oszd meg a receptet:

Receptkereső

Gyors
Előétel
Főétel
Vegetáriánus
Gyerekbarát
Reggeli
Ebéd
Vacsora
Tízórai/uzsonna
Étel típus
Szezon
Filter by Édesség
Mentes