Zöld saksuka

A saksukát minden formájában nagyon szeretem, mert egy izgalmas, tartalmas reggeli, amit valójában bármilyen napszakban lehet fogyasztani. Ez egy tavaszi változat, a paradicsom helyett friss zöldségekkel és illatos fűszerekkel.

Zöld saksuka

Zöld saksuka

Difficulty: Könnyű
Adag

4

adag
Előkészítés

15

perc
Főzés

15

perc
Teljes elkészítési idő

30

perc

Hozzávalók

  • 2 evőkanál olívaolaj

  • 2 szál póréhagyma

  • 1 zöld kaliforniai paprika

  • 1 csapott teáskanál só

  • 1 teáskanál őrölt római kömény

  • ¼ teáskanál chilipehely

  • 25 dkg zöld spárga

  • 15 dkg zöldborsó

  • 5 dkg bébispenót

  • 1 kis csokor medvehagyma

  • 4-6 tojás

  • A tálaláshoz:
  • 2-4 evőkanál görög joghurt

  • 4-6 pita

  • pirított pisztácia vagy más olajos mag

Elkészítés

  • Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, és rádobjuk a felkarikázott póréhagymát, a csíkokra vágott kaliforniai paprikát. Hozzáadjuk a sót, római köményt, chilit, elkeverjük és addig pirítjuk, amíg egy kicsit összeesik a hagyma és a paprika.
  • A spárga fejeit levágjuk, a szárának fás végeit kidobjuk, a szárakat feldaraboljuk és a serpenyőbe tesszük a zöldborsóval együtt. Összekeverjük, végül hozzáadjuk a spenótot és a medvehagymát is.
  • Közepesen erős lángon pirítjuk, majd kis fészkeket alakítunk ki és óvatosan beleütjük a tojásokat. Enyhén sózzuk a tojásokat, majd addig pirítjuk, amíg a tojások fehérje megszilárdul, de a sárgája még folyós marad.
  • Azonnal tálaljuk. Görög joghurtot kanalazunk a tetejére és megszórjuk pirított, durvára vágott pisztációval. Pirított, ropogós pitát adunk mellé.

Elkészítetted? Mondd el, hogy sikerült, és jelölj be Instán: @havasdora.hu #havasdora

Láttad már az új könyvemet?

80 recept és sok-sok tipp tudatos hedonistáknak

Snack- és desszertötletek

Bajor sörperec

Bajor sörperec

Kis pepecseléssel jár, de pont a fényes máz adja a bajor sörperec lényegét, a tésztából pedig még perecgolyót is lehet készíteni.

Ázsiai újhagymás palacsinta

Ázsiai újhagymás palacsinta

Ázsiai újhagymás palacsinta, ami sokkal inkább lepény – van egy-két trükkje, de egyébként nagyon könnyen elkészíthető, és más zöldséggel is klasszul működik.

Azonnal puha mézeskalács

Puha mézeskalács

Azonnal puha mézeskalács recept, ami sütés után azonnal fogyasztható. Sokat csináljatok belőle, mert nagyon eteti magát!

Hírlevél feliratkozás

Kapcsolódó receptek

Oszd meg a receptet:

Receptkereső

Gyors
Előétel
Főétel
Vegetáriánus
Gyerekbarát
Reggeli
Ebéd
Vacsora
Tízórai/uzsonna
Étel típus
Szezon
Filter by Édesség
Mentes