Quiche zöld spárgával

A quiche receptem az évek során kicsit finomodott talán, de az elsők között volt, amit valaha posztoltam. Minden évszakban változhat egy kicsit a töltelék, ezért természetes, hogy tavasszal spárgával is elkészül, hiszen a spárga és a tojás klasszikus párosítás. A spárga mellé újfokhagyma és újhagyma is kerüljenek, hogy a tavasz és a kora nyár minél több ízét egy sós süteménybe sűríthessük.

Quiche zöld spárgával

Quiche zöld spárgával

Adag

6

adag
Előkészítés

1

óra 
Sütés

55

perc
Teljes elkészítési idő

1

óra 

55

perc

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 20 dkg liszt

  • ½ teáskanál só

  • 12 dkg vaj lehűtve, kis darabokban

  • 4-5 evőkanál hideg víz

  • a sütéshez nehezéknek: száraz lencse/bab/rizs

  • A töltelékhez:
  • 100 g natúr krémsajt

  • 1,5 dl tejszín

  • 15 dkg zöld spárga

  • 1 gerezd fokhagyma

  • 1 csomó újhagyma

  • 5 dkg reszelt parmezán

  • 3 nagy tojás

  • 3 dkg pirított fenyőmag

  • 1 evőkanál vaj

  • só, bors, szerecsendió

Elkészítés

  • Robotgépben, keverőlapáttal a lisztet, a sót és a vajat összekeverjük, amíg a vajdarabkák egészen aprók lesznek. A hideg vizet kanalanként adjuk hozzá, amíg a tészta összeáll, de nem ragacsos.
  • Gyorsan labdává gyúrjuk, és fóliába tekerve lehűtjük. Fél óra múlva kinyújtjuk a tésztát, kerek piteformába tesszük, megszurkáljuk, és újabb fél órára a mélyhűtőbe tesszük.
  • A tésztát 190 fokra előmelegített sütőben elősütjük. Ehhez sütőpapírral letakarjuk, beleöntjük a lencsét vagy más nehezéket, és így sütjük kb. 15 percig, majd, ha már aranybarna a széle, 5 percig a nehezék nélkül is.
  • A töltelékhez a karikára vágott újhagymát, finomra reszelt fokhagymát 2 evőkanál olívaolajon megpároljuk.
  • A spárga fás szárait letörjük, a spárgafejeket félretesszük, a spárga sípjait falatnyi darabokra vágjuk és lobogó, sós vízben 1 percig blansírozzuk. Kivesszük a vízből és hagyjuk langyosra hűlni.
  • A krémsajtot a tejszínnel kikeverjük, hozzáadjuk a tojásokat, a pirított fenyőmagot, a reszelt parmezánt, sózzuk, borsozzuk és szerecsendióval ízesítjük. Beleforgatjuk az előfőzött spárgát. A masszát a tésztára önjük, a tetején elrendezzük a spárgafejeket, és az egészet 35 perc alatt készre sütjük.
  • Szeletelés előtt hagyjuk teljesen kihűlni.

Elkészítetted? Mondd el, hogy sikerült, és jelölj be Instán: @havasdora.hu #havasdora

Láttad már az új könyvemet?

80 recept és sok-sok tipp tudatos hedonistáknak

Snack- és desszertötletek

Datolyás keksz

Datolyás keksz

Pofonegyszerű, mégis nagyon ízgazdag datolyás keksz a puhább fajtából – 10 napig simán eláll, úgyhogy lehet rögtön dupla adaggal indítani.

Glutén és laktózmentes mézeskalács

Mentes mézeskalács

Glutén és laktózmentes mézeskalács, ami annyira finom, hogy felveszi a versenyt az eredetivel. Sőt, lehet, hogy még meg is előzi.

Ropogós parmezános burgonya

Ropogós parmezános burgonya

Fantasztikusan finom köret, ami egy salátával főételnek is bőven megteszi, sőt, a ropogós burgonya mártogatóssal partifalatnak, sörkorcsolyának is szuper.

Hírlevél feliratkozás

Kapcsolódó receptek

Oszd meg a receptet:

Receptkereső

Gyors
Előétel
Főétel
Vegetáriánus
Gyerekbarát
Reggeli
Ebéd
Vacsora
Tízórai/uzsonna
Étel típus
Szezon
Filter by Édesség
Mentes