Csupa zöld spárgakrémleves

Minden évben kiderül, hogy van még egy újabb spárgakrémleves, amiről nem esett eddig szó. Ez az idei egy nagyon zöld változat, amit nem csak a spárga, hanem szezontestvérei, a zöldborsó és a spenót tesznek ennyire kiugróan zölddé. Marad a spárga a főszereplő, de ezúttal a zöld…

Csupa zöld spárgakrémleves

Csupa zöld spárgakrémleves

Adag

4

adag
Előkészítés

15

perc
Főzés

25

perc
Teljes elkészítési idő

40

perc

Hozzávalók

  • 2 evőkanál vaj

  • 1 csomó újhagyma

  • 40 dkg zöld spárga

  • 10 dkg spenót

  • 10 dkg zöldborsó

  • 1 teáskanál só

  • ½ teáskanál őrölt fehér bors

  • kb. 1 l zöldségalaplé

  • A díszítéshez:
  • spárgafejek

  • cukorborsó

  • 1 evőkanál olívaolaj

  • nagyszemű tengeri só

Elkészítés

  • Az újhagymát megpucoljuk és vékony karikákra vágjuk. A spárga fás végét letörjük, a spárgasípokat feldaraboljuk, a fejeket félretesszük. A spenótot megpucoljuk.
  • A spárgafejeket a cukorborsóval egy hőálló edénybe tesszük, összeforgatjuk az olívaolajjal és kevés sóval. 200 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük. Ezután kivesszük és félretesszük.
  • A vajat egy közepes lábasban felolvasztjuk. Megfonnyasztjuk rajta az újhagymát, majd hozzáadjuk a feldarabolt spárgát, és 3 percig kevergetve pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a spenótot és a zöldborsót is, és addig folytatjuk a pirítást, amíg a spenót összeesik.
  • Felöntjük az alaplével, éppen csak felforraljuk, ügyelve rá, hogy a zöldségek ne veszítsék el élénk zöld színüket. Simára turmixoljuk – érdemes turmixolás előtt a levét leönteni és folyamatosan adagolni a turmixolt zöldségekhez, hogy a megfelelő állagot kapjuk.
  • A sült zöldségekkel díszítve, nagyszemű sóval megszórva azonnal fogyasztjuk.

Tipp:

  • Más szezonális zöldségekkel is jól működik: brokkoli, póréhagyma vagy zöldfűszerek is kerülhetnek a spárga mellé. A vaj helyettesítésével pedig könnyen vegán levessé válik.

Elkészítetted? Mondd el, hogy sikerült, és jelölj be Instán: @havasdora.hu #havasdora

Láttad már az új könyvemet?

80 recept és sok-sok tipp tudatos hedonistáknak

Snack- és desszertötletek

Medvehagymás-juhtúrós pogácsa

Medvehagymás-juhtúrós pogácsa

Nem múlhat el tavasz medvehagymával bolondított juhtúrós pogácsa nélkül – szuper párost alkotnak, de sima túróval is nagyon finom lesz!

Azonnal puha mézeskalács

Puha mézeskalács

Azonnal puha mézeskalács recept, ami sütés után azonnal fogyasztható. Sokat csináljatok belőle, mert nagyon eteti magát!

Bajor sörperec

Bajor sörperec

Kis pepecseléssel jár, de pont a fényes máz adja a bajor sörperec lényegét, a tésztából pedig még perecgolyót is lehet készíteni.

Hírlevél feliratkozás

Kapcsolódó receptek

Oszd meg a receptet:

Receptkereső

Gyors
Előétel
Főétel
Vegetáriánus
Gyerekbarát
Reggeli
Ebéd
Vacsora
Tízórai/uzsonna
Étel típus
Szezon
Filter by Édesség
Mentes