Extra paradicsomos tészta

Ez egy igazi nyár és egyben paradicsomimádó tészta – frissen és főtt püré formában is kerül a tésztaszószba paradicsom. Önmagában már ez is elég lenne némi fűszerrel egy klassz ebédhez, de azért én némi szardellát is tettem bele, amitől nem érdemes tartani, mert egyáltalán nem lesz halíze a végeredménynek. Krémesre szétfő az ételben, de mégis ad egy szuper csavart a tésztának, úgyhogy ne hagyjátok ki belőle!

Extra paradicsomos tészta

Extra paradicsomos tészta

Adag

4

adag
Előkészítés

20

perc
Főzés

25

perc
Teljes elkészítési idő

45

perc

Hozzávalók

  • A paradicsompüréhez:
  • 60 dkg paradicsom (többféle vegyesen)

  • 1 kisebb hagyma

  • 1/2 teáskanál só

  • A tésztaszószhoz:
  • 2 evőkanál olívaolaj

  • 4 db szardella

  • 2 evőkanál kapribogyó, lecsepegtetve

  • 3 gerezd fokhagyma

  • 30 dkg paradicsom

  • 1 kis csokor bazsalikom

  • 40 dkg spagetti

  • A tálaláshoz:
  • frissen reszelt parmezán

Elkészítés

  • A házi paradicsompüréhez a paradicsomokat megmossuk, a hagymával és a sóval leturmixoljuk, és egy gézen vagy tiszta konyharuhán átszűrve lecsepegtetjük. A fennmaradt pépet fogjuk felhasználni a szószhoz, de a lecsepegett paradicsomvizet is tegyük el.
  • A szószhoz egy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat és addig pirítjuk rajta a szardellákat, amíg teljesen szétesnek. Hozzáadjuk a kapribogyót és ezt is átpirítjuk. Hozzáadjuk a finomra vágott fokhagymát, üvegesre pároljuk.
  • Hozzáadjuk a házi paradicsompépet, puhára pároljuk, majd hozzáadjuk a durvára darabolt friss paradicsomot is. A bazsalikomot is beletépkedjük, borssal ízesítjük és összeforgatjuk a kifőtt tésztával. Adhatunk hozzá a tészta főzőlevéből vagy a paradicsomvízből, hogy hígabb legyen a mártás.
  • Frissen reszelt parmezánnal tálaljuk.

Tipp:

  • A megmaradt paradicsomvizet koktélokhoz, limonádéhoz, levesekhez is felhasználhatod.

Elkészítetted? Mondd el, hogy sikerült, és jelölj be Instán: @havasdora.hu #havasdora

Ezt a receptet már a TV Paprikán is láthattad!

Láttad már az új könyvemet?

80 recept és sok-sok tipp tudatos hedonistáknak

Vacsoraötletek

Rizskoch szilvával

Rizskoch szilvával

Klasszikus rizskoch vagy rizsfelfújt alaprecept, amit ősszel naná, hogy egy édes szilvaraguval kell nyakon önteni.

Sajtos-zöldborsós tócsni

Sajtos-zöldborsós tócsni

Zöldséges tócsni krémfehér sajttal és ezúttal borsóval, de nagyon sokféle zöldséggel el lehet készíteni – változatos, villámgyors vacsora.

Hírlevél feliratkozás

Kapcsolódó receptek

Oszd meg a receptet:

Receptkereső

Gyors
Előétel
Főétel
Vegetáriánus
Gyerekbarát
Reggeli
Ebéd
Vacsora
Tízórai/uzsonna
Étel típus
Szezon
Filter by Édesség
Mentes