Linguine spenótpesztóval és zöldborsóval

Pesztóból bármi lehet, és bármiből lehet pesztó! Ha akarom mártogatós, tésztaszósz, tésztatöltelék vagy rizottófeltét, de keverhetem pogácsába, kalácstésztába is. Rengetegféle leveles zöldből elkészíthető, és az olajos magok is szabadon variálhatók. Ebben a receptben a semleges spenót mellé édes zöldborsó és szúrós ízű dió kerül, és majd ezt hígítom a tészta főzőlevével és tésztaszószként vonja be a linguine-t.

Linguine spenótpesztóval és zöldborsóval

Linguine spenótpesztóval és zöldborsóval

Adag

4

adag
Előkészítés

15

perc
Főzés

12

perc
Teljes elkészítési idő

27

perc

Hozzávalók

  • A pesztóhoz:
  • 5 dkg zöldborsó, párolva

  • 5 dkg dió

  • 20 dkg tisztított spenót

  • 1-2 gerezd fokhagyma

  • 1–1,5 dl olívaolaj

  • 1/2 citrom leve

  • 2 evőkanál sörélesztőpehely (elhagyható)

  • só, bors, szerecsendió

  • A tésztához:
  • 30 dkg linguine tészta

  • 15 dkg zöldborsó, párolva

  • frissen reszelt parmezán vagy ehető virág (pl. pitypang) a tálaláshoz

Elkészítés

  • A megtisztított spenótot 1 percre lobogó, enyhén sós vízbe tesszük, majd szűrőkanállal kiszedjük, hideg vízzel leöblítjük és alaposan kinyomkodjuk.
  • A diót száraz serpenyőben illatosra pirítjuk. Hagyjuk kihűlni, majd késes aprítóba tesszük és az olívaolajjal pár perc alatt krémesítjük.
  • Ehhez adjuk a borsót, a spenótot, a fokhagymát, a citromlevet, sót, borsot, valamint a sörélesztőpelyhet. Akár a citrom héjából is belereszelhetünk egy keveset, és a frissen reszelt szerecsendió is jót tesz neki.
  • A tésztát a csomagoláson feltüntetett utasítás szerint fogkeményre főzzük. A főzőléből félreteszünk 1-2 deciliternyit. A leszűrt tésztát serpenyőbe tesszük, hozzáadunk 2-3 evőkanál pesztót és annyi főzőlevet, hogy kevergetés közben a pesztós mártás bevonja a tésztát.
  • Frissen reszelt parmezánnal, párolt zöldborsóval vagy akár pitypangszirmokkal megszórva tálaljuk.

Tipp:

  • Szerecsendióval és kevés chilipehellyel is lehet még fokozni az ízeket.

Elkészítetted? Mondd el, hogy sikerült, és jelölj be Instán: @havasdora.hu #havasdora

Láttad már az új könyvemet?

80 recept és sok-sok tipp tudatos hedonistáknak

Reggeliötletek

Házi Nutella, azaz csokoládés mogyorókrém

Házi Nutella

Házi csokoládés mogyorókrém, azaz Nutella, de a bolti verziónál sokkal kevesebb cukorral, ráadásul tejmentesen – csak győzzétek gyártani!

Sajtos bab buggyantott tojással

Sajtos bab buggyantott tojással

Gyors ebédnek, vacsorának, de akár szupertápláló reggelinek is megteszi ez a babos pirítós savanyított hagymával, főleg buggyantott tojással a tetején.

Sütőporos gofri ringlószósszal

Sütőporos gofri ringlószósszal

Gofri alaprecept, amire bármilyen feltét kerülhet – most épp vaníliás ringlószósz és fahéjas tejföl, de fügelekvárral is nagyon finom.

Narancskrémes palacsinta

Narancskrémes sült palacsinta

Palacsinta elegánsan – krémes, édes, a sütőben ropogósra sült szélekkel, tökéletes desszert az ünnepi asztalra vagy egy reggeli brunchra.

Hírlevél feliratkozás

Kapcsolódó receptek

Oszd meg a receptet:

Receptkereső

Gyors
Előétel
Főétel
Vegetáriánus
Gyerekbarát
Reggeli
Ebéd
Vacsora
Tízórai/uzsonna
Étel típus
Szezon
Filter by Édesség
Mentes