Gombás ravioli krémes sajtszószban

A gyors tésztaételek lelke a szósz. A jól ismert paradicsomos vagy tejszínes szószok helyett most egy könnyű sajtkrémeset választottam, aminek az alapja a krémfehér sajt. Ez hasonlít a fetához, csak abban tér el, hogy a krémfehér sajtot tehéntejből készítik, az állaga kicsit krémesebb, de a sós íz ugyanúgy jellemző rá. Ezt csak egy kicsit fűszereztem, és a ravioli főzővizével lazítottam.

Gombás ravioli krémes sajtszószban

Gombás ravioli krémes sajtszószban

Adag

2

adag
Előkészítés

10

perc
Főzés

20

perc
Teljes elkészítési idő

30

perc

Hozzávalók

  • A gombához:
  • 25 dkg gomba (pl. shimeji)

  • 2 evőkanál étolaj

  • 1 ág rozmaring

  • ¼ teáskanál só

  • ¼ teáskanál frissen őrölt bors

  • 1 teáskanál vaj

  • A szószhoz:
  • 10 dkg krémfehér sajt

  • 1 evőkanál olívaolaj

  • 1 gerezd fokhagyma

  • ½ bio citrom frissen reszelt héja

  • 1 dl tészta főzővíz

  • 40 dkg töltött ravioli

Elkészítés

  • Egy nagyobb serpenyőben felhevítjük az olajat. Rádobjuk a megtisztított gombát és a rozmaringot, és magas lángon elkezdjük pirítani. Amikor már szép színt kapott a gomba, sózzuk, borsozzuk. Végül elzárjuk a lángot, a gombára dobjuk a vajat és hagyjuk elolvadni, rázogatva összekeverjük. A gombát kiszedjük és felhasználásig félretesszük.
  • Közben a raviolit lobogó sós vízben kifőzzük. A főzövízből félreteszünk 2 dl-t a szószhoz, majd leszűrjük a tésztát.
  • A serpenyőbe, amiben a gombát pirítottuk, olívaolajat öntünk, rádobjuk a finomra vágott fokhagymát, közepes lángon fél percig pároljuk, majd rámorzsoljuk a krémfehér sajtot vagy fetát, belereszeljük a citrom héját és a főzőlével simára keverjük. Addig főzzük, amíg eléri a megfelelő sűrűséget. A raviolira kanalazzuk, rátesszük a gombát és azonnal tálaljuk.

Tipp:

  • Krémfehér sajt helyett fetát is használhattok.

Elkészítetted? Mondd el, hogy sikerült, és jelölj be Instán: @havasdora.hu #havasdora

Láttad már az új könyvemet?

80 recept és sok-sok tipp tudatos hedonistáknak

Vacsoraötletek

Citromos csirkeleves rizzsel

Citromos csirkeleves rizzsel

A citromtól frissítő, a rizs miatt mégis nagyon tartalmas csirkeleves – pont az a fajta, ami mellé más már nem is nagyon kell, akár magában is kitesz egy gyors ebédet.

Kakukkfüves gombaleves

Kakukkfüves gombaleves

Klasszikus gombaleves, ahogy azt kell – sokféle, jó alaposan lepirított gombával és kakukkfűvel.

Hírlevél feliratkozás

Kapcsolódó receptek

Oszd meg a receptet:

Receptkereső

Gyors
Előétel
Főétel
Vegetáriánus
Gyerekbarát
Reggeli
Ebéd
Vacsora
Tízórai/uzsonna
Étel típus
Szezon
Filter by Édesség
Mentes