A gyors tésztaételek lelke a szósz. A jól ismert paradicsomos vagy tejszínes szószok helyett most egy könnyű sajtkrémeset választottam, aminek az alapja a krémfehér sajt. Ez hasonlít a fetához, csak abban tér el, hogy a krémfehér sajtot tehéntejből készítik, az állaga kicsit krémesebb, de a sós íz ugyanúgy jellemző rá. Ezt csak egy kicsit fűszereztem, és a ravioli főzővizével lazítottam.
Gombás ravioli krémes sajtszószban
Adag
2
adagElőkészítés
10
percFőzés
20
percTeljes elkészítési idő
30
percHozzávalók
- A gombához:
25 dkg gomba (pl. shimeji)
2 evőkanál étolaj
1 ág rozmaring
¼ teáskanál só
¼ teáskanál frissen őrölt bors
1 teáskanál vaj
- A szószhoz:
10 dkg krémfehér sajt
1 evőkanál olívaolaj
1 gerezd fokhagyma
½ bio citrom frissen reszelt héja
1 dl tészta főzővíz
40 dkg töltött ravioli
Elkészítés
- Egy nagyobb serpenyőben felhevítjük az olajat. Rádobjuk a megtisztított gombát és a rozmaringot, és magas lángon elkezdjük pirítani. Amikor már szép színt kapott a gomba, sózzuk, borsozzuk. Végül elzárjuk a lángot, a gombára dobjuk a vajat és hagyjuk elolvadni, rázogatva összekeverjük. A gombát kiszedjük és felhasználásig félretesszük.
- Közben a raviolit lobogó sós vízben kifőzzük. A főzövízből félreteszünk 2 dl-t a szószhoz, majd leszűrjük a tésztát.
- A serpenyőbe, amiben a gombát pirítottuk, olívaolajat öntünk, rádobjuk a finomra vágott fokhagymát, közepes lángon fél percig pároljuk, majd rámorzsoljuk a krémfehér sajtot vagy fetát, belereszeljük a citrom héját és a főzőlével simára keverjük. Addig főzzük, amíg eléri a megfelelő sűrűséget. A raviolira kanalazzuk, rátesszük a gombát és azonnal tálaljuk.
Tipp:
- Krémfehér sajt helyett fetát is használhattok.
Elkészítetted? Mondd el, hogy sikerült, és jelölj be Instán: @havasdora.hu #havasdora