Répatorta-keksz narancsos sajtkrémmel

Torta nincs benne, de a répatorta elemei igen. Nekem tetszik minden fűszer nélkül is, de természetesen alaposan be lehet ízesíteni, elbírja az alaprecept. A kandírozott narancshéjat, a házi narancskrémet és a pirított diót semmiképp sem hagynám ki, azok emelik magasba ezeket a kekszeket.

Répatorta-keksz narancsos sajtkrémmel

Répatorta-keksz narancsos sajtkrémmel

Adag

30

db
Előkészítés

30

perc
Sütés

15

perc
Teljes elkészítési idő

45

perc

Hozzávalók

  • A kekszhez:
  • 15 dkg puha vaj

  • 20 dkg finomítatlan nádcukor

  • 1 nagy tojás

  • 1 vaníliarúd kikapart magja

  • 20 dkg sima liszt

  • 5 dkg finomra darálta mandula (vagy mandulaliszt)

  • 5 dkg finomra darált zabpehely (vagy zabliszt)

  • ½ teáskanál sütőpor

  • 1 csipet só

  • 15 dkg sárgarépa

  • 10 dkg dió

  • 2 evőkanál kandírozott narancshéj

  • A krémhez:
  • 15 dkg natúr krémsajt

  • 2 evőkanál narancskrém (vagy citromkrém)

  • A szóráshoz:
  • 5 dkg durvára aprított dió

  • 2 evőkanál kandírozott narancshéj

Elkészítés

  • A vajat és a cukrot robotgéppel habosra keverjük, majd beledolgozzuk a tojást és a vaníliát is. Egy keverőtálban összekeverjük a lisztet, a darált mandulát, a darát zabpelyhet, a sót és a sütőport. A sárgarépát finomra reszeljük, és a lisztes keverékkel együtt hozzákeverjük a habosított vajhoz. Ha összeállt a massza, hozzáadjuk a száraz serpenyőben lepirított diót és a narancshéjat is. Kis gombócokat (diónyi méret) formázunk, és sütőpapírral leterített tepsire tesszük őket egymástól 5-5 cm-re. Egy villával kicsit kilapítjuk őket, és 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük.
  • A krémsajtot elkeverjük a narancskrémmel. A kihűlt kekszeket megkenjük a krémmel, megszórjuk dióval és kandírozott naranccsal, és fogyasztjuk. Két kekszet össze is ragaszthatunk, ha éppen kekszszendvicset szeretnénk.

Tipp:

  • Ha fűszeres kekszeket szeretnénk: 1/2 -1/2 teáskanl őrölt fahéj és gyömbér, 1/4-1/4 teáskanál őrölt szerecsendió és kardamom keverékét adjuk a keksz tésztájához.

Elkészítetted? Mondd el, hogy sikerült, és jelölj be Instán: @havasdora.hu #havasdora

Láttad már az új könyvemet?

80 recept és sok-sok tipp tudatos hedonistáknak

Snack- és desszertötletek

Ropogós parmezános burgonya

Ropogós parmezános burgonya

Fantasztikusan finom köret, ami egy salátával főételnek is bőven megteszi, sőt, a ropogós burgonya mártogatóssal partifalatnak, sörkorcsolyának is szuper.

Azonnal puha mézeskalács

Puha mézeskalács

Azonnal puha mézeskalács recept, ami sütés után azonnal fogyasztható. Sokat csináljatok belőle, mert nagyon eteti magát!

Datolyás keksz

Datolyás keksz

Pofonegyszerű, mégis nagyon ízgazdag datolyás keksz a puhább fajtából – 10 napig simán eláll, úgyhogy lehet rögtön dupla adaggal indítani.

Hírlevél feliratkozás

Kapcsolódó receptek

Oszd meg a receptet:

Receptkereső

Gyors
Előétel
Főétel
Vegetáriánus
Gyerekbarát
Reggeli
Ebéd
Vacsora
Tízórai/uzsonna
Étel típus
Szezon
Filter by Édesség
Mentes