Citromos csirkeleves rizzsel

A citromos csirkelevest rengetegféleképpen készítem, ezt most egy rizses változat. A rizst belefőzöm a levesbe, ettől sűrű lesz, kicsit opálos, és be is sűríti a kifövő keményítő a levet. A citrom frissít, üdít és kicsit összehúzza a szánkat, miközben étvágyat is csinál – így lehet könnyen jóllakni egy levessel. A sok zöldfűszer kihagyhatatlan, és ízlés szerint variálható.

Citromos csirkeleves rizzsel

Citromos csirkeleves rizzsel

Adag

4

adag
Előkészítés

15

perc
Főzés

35

perc
Teljes elkészítési idő

50

perc

Hozzávalók

  • ½ kg csirkemellfilé

  • 1 evőkanál olívaolaj

  • 1 póréhagyma

  • 2 gerezd fokhagyma

  • 2 l csirkealaplé

  • 2 babérlevél

  • 15 dkg hosszúszemű rizs

  • ½ teáskanál fehérbors

  • 1-2 teáskanál só

  • 1 nagyobb citrom

  • 1 nagy csokor petrezselyem

  • 1 csokor kapor

  • görög joghurt a tálaláshoz

Elkészítés

  • A csirkemellet csíkokra vágjuk. Egy lábasban felhevítjük az olajat, és a csirkét alaposan lepirítjuk. Kiszedjük a húst és félretesszük.
  • A hagymát és a fokhagymát a lábasba tesszük, puhára pároljuk, hozzáadjuk a babérlevelet, visszatesszük a csirkét és a rizst is beletesszük. Felöntjük alaplével, és fedő alatt addig főzzük, amíg a rizs és a hús megpuhulnak. Közben sózzuk, borsozzuk.
  • A zöldfűszereket finomra aprítjuk, a leveshez adjuk, a frissen reszelt citromhéjjal és a citrom frissen facsart levével együtt. Annyi citromlevet adjunk a leveshez, amennyire savanyúra szeretnénk, ez egyéni ízlés kérdése.

Tipp:

  • Tálaláskor 1-1 evőkanál görög joghurt tovább fokozza a savanykás ízt, és tartalmasabbá teszi a levest.

Elkészítetted? Mondd el, hogy sikerült, és jelölj be Instán: @havasdora.hu #havasdora

Láttad már az új könyvemet?

80 recept és sok-sok tipp tudatos hedonistáknak

Vacsoraötletek

Gránátalmás sült kacsa

Gránátalmás sült kacsa

Gránátalmás, ízletes mázzal sült kacsamell és kacsacomb, ami bármilyen ünnepi asztal méltó főszereplője lehet.

Rizskoch szilvával

Rizskoch szilvával

Klasszikus rizskoch vagy rizsfelfújt alaprecept, amit ősszel naná, hogy egy édes szilvaraguval kell nyakon önteni.

Hírlevél feliratkozás

Kapcsolódó receptek

Oszd meg a receptet:

Receptkereső

Gyors
Előétel
Főétel
Vegetáriánus
Gyerekbarát
Reggeli
Ebéd
Vacsora
Tízórai/uzsonna
Étel típus
Szezon
Filter by Édesség
Mentes