Habosított krémsajt-mártogatós

Ezt a mártogatóst feta vagy jó minőségű krémfehér sajtból is el szoktam készíteni. Az alap mindenképpen a sós, krémes sajt, amit akár mézzel, akár zöldfűszerekkel lehet ízesíteni, és egy kevés görög joghurttal vagy tejföllel lazítani. Egy kevés olívaolajtól kapja meg a plusz krémességet, amitől igazán különleges lesz.

Habosított krémsajt-mártogatós

Habosított krémsajt-mártogatós

Adag

4

adag
Előkészítés

15

perc
Sütés

40

perc
Teljes elkészítési idő

55

perc

Hozzávalók

  • A sajtkrémhez:
  • 20 dkg krémfehér sajt vagy feta

  • 10 dkg görög joghurt

  • 1 citrom frissen reszelt héja

  • ½ teáskanál frissen őrölt bors

  • 1 evőkanál extra szűz olívaolaj

  • A paradicsomhoz:
  • 1 fürt koktélparadicsom

  • 4-5 gerezd fokhagyma

  • 1 ág rozmaring

  • 1,5 dl olívaolaj

Elkészítés

  • A fürtös paradicsomot hőálló tálba tesszük, közé dugdossuk a héjában hagyott fokhagymagerezdeket és a rozmaringot. Felöntjük olívaolajjal, és 160 fokra előmelegített sütőben 40 percig sütjük, amíg a paradicsomok összeesnek. Kivesszük a sütőből, a fokhagymák héját leszedjük, a paradicsomokat is leszedjük a szárról, a rozmaringot kidobjuk. A paradicsomot, az olajat és a fokhagymát kis befőttesüvegbe tesszük (a hűtőben 2 hétig is tárolhatjuk).
  • A krém hozzávalóit elkeverjük, vékony sugárban csorgatva az olívaolajat habverővel beledolgozzuk, mintha majonézt készítenénk – ettől csodálatosan habos és ízletes lesz. Tálaláskor a sajtkrémet egy tálkába tesszük, és elhelyezzük rajta a paradicsomokat, végül meglocsoljuk a paradicsom alatt maradt fűszeres olajból is egy kevéssel.
  • Zöldségekkel, sajtos rúddal vagy pirítós szeletekkel kínáljuk.

Elkészítetted? Mondd el, hogy sikerült, és jelölj be Instán: @havasdora.hu #havasdora

Láttad már az új könyvemet?

80 recept és sok-sok tipp tudatos hedonistáknak

Snack- és desszertötletek

Datolyás keksz

Datolyás keksz

Pofonegyszerű, mégis nagyon ízgazdag datolyás keksz a puhább fajtából – 10 napig simán eláll, úgyhogy lehet rögtön dupla adaggal indítani.

Ropogós parmezános burgonya

Ropogós parmezános burgonya

Fantasztikusan finom köret, ami egy salátával főételnek is bőven megteszi, sőt, a ropogós burgonya mártogatóssal partifalatnak, sörkorcsolyának is szuper.

Ázsiai újhagymás palacsinta

Ázsiai újhagymás palacsinta

Ázsiai újhagymás palacsinta, ami sokkal inkább lepény – van egy-két trükkje, de egyébként nagyon könnyen elkészíthető, és más zöldséggel is klasszul működik.

Fetás-spenótos rétesbatyuk

Fetás-spenótos rétesbatyu

Ropogós rétesbatyuk feta sajttal és friss spenóttal töltve – tökéletes gyors vacsinak, vendégváró falatoknak, sőt, akár az uzsonnás dobozba is.

Hírlevél feliratkozás

Kapcsolódó receptek

Oszd meg a receptet:

Receptkereső

Gyors
Előétel
Főétel
Vegetáriánus
Gyerekbarát
Reggeli
Ebéd
Vacsora
Tízórai/uzsonna
Étel típus
Szezon
Filter by Édesség
Mentes