Nagyon egyszerű dologról van itt szó, egy mártogatós mindössze 4 összetevővel, mégis óriási ízélménnyel. Mivel a medvehagyma szezonja igen rövid, érdemes kihasználni és minél több formában fogyasztani. A citrommal szerntem remek párost alkot, gyakran kombinálom ezt a két ízt. A sós citrom pedog különösen jól passzol hozzá, ha van ilyened, mindenképp próbáld ki ezt a receptet is!
Medvehagymás fetakrém sós citrommal
Adag
6
adagElkészítés
10
percTeljes elkészítési idő
10
percHozzávalók
20 dkg feta sajt
2 evőkanál sűrű görög joghurt
70 g medvehagyma
½ db sóban eltett citrom
Elkészítés
- A medvehagymát késes aprítógépbe tesszük és elkezdjük finomra aprítani. Amikor már nem megy tovább, hozzáadjuk a sóban eltett citromot, és ezzel is összedolgozzuk, az a cél, hogy egyre krémesebb legyen a medvehagyma. Hozzáadjuk a fetát is, végül pedig a joghurttal krémesítjük. Ízlés szerint lehet az arányokon változtatni.
- Tálaláskor krékert, pirítóst, különböző mártogatni való zöldségeket kínálunk mellé.
Tipp:
- Sóban eltett citrom helyett tehetsz bele frissen reszelt citromhéjat is, de 2-3 db aszalt paradicsommal is finom.
Elkészítetted? Mondd el, hogy sikerült, és jelölj be Instán: @havasdora.hu #havasdora