Medvehagymás fetakrém sós citrommal

Nagyon egyszerű dologról van itt szó, egy mártogatós mindössze 4 összetevővel, mégis óriási ízélménnyel. Mivel a medvehagyma szezonja igen rövid, érdemes kihasználni és minél több formában fogyasztani. A citrommal szerntem remek párost alkot, gyakran kombinálom ezt a két ízt. A sós citrom pedog különösen jól passzol hozzá, ha van ilyened, mindenképp próbáld ki ezt a receptet is!

Medvehagymás fetakrém sós citrommal

Medvehagymás fetakrém sós citrommal

Adag

6

adag
Elkészítés

10

perc
Teljes elkészítési idő

10

perc

Hozzávalók

Elkészítés

  • A medvehagymát késes aprítógépbe tesszük és elkezdjük finomra aprítani. Amikor már nem megy tovább, hozzáadjuk a sóban eltett citromot, és ezzel is összedolgozzuk, az a cél, hogy egyre krémesebb legyen a medvehagyma. Hozzáadjuk a fetát is, végül pedig a joghurttal krémesítjük. Ízlés szerint lehet az arányokon változtatni.
  • Tálaláskor krékert, pirítóst, különböző mártogatni való zöldségeket kínálunk mellé.

Tipp:

  • Sóban eltett citrom helyett tehetsz bele frissen reszelt citromhéjat is, de 2-3 db aszalt paradicsommal is finom.

Elkészítetted? Mondd el, hogy sikerült, és jelölj be Instán: @havasdora.hu #havasdora

Láttad már az új könyvemet?

80 recept és sok-sok tipp tudatos hedonistáknak

Snack- és desszertötletek

Bajor sörperec

Bajor sörperec

Kis pepecseléssel jár, de pont a fényes máz adja a bajor sörperec lényegét, a tésztából pedig még perecgolyót is lehet készíteni.

Ropogós parmezános burgonya

Ropogós parmezános burgonya

Fantasztikusan finom köret, ami egy salátával főételnek is bőven megteszi, sőt, a ropogós burgonya mártogatóssal partifalatnak, sörkorcsolyának is szuper.

Hírlevél feliratkozás

Kapcsolódó receptek

Oszd meg a receptet:

Receptkereső

Gyors
Előétel
Főétel
Vegetáriánus
Gyerekbarát
Reggeli
Ebéd
Vacsora
Tízórai/uzsonna
Étel típus
Szezon
Filter by Édesség
Mentes