Az újburgonya megjelenésétől a boltokban, piacokon bármikor ajánlom ezt a salátát, de különösen húsvét környékén, amikor mindenkinél több sonka fő mint amennyi egy reggeli során elfogy. Tudom, hogy a szardella megosztó hozzávaló, de mélységet ad az öntetnek és nem lesz hal íze tőle az ételnek.
Tavaszi saláta tépett sonkával
Course: Saláta, brunch, főételDifficulty: könnyűAdag
4
adagElőkészítés
20
percSütés
25
percTeljes elkészítési idő
45
percHozzávalók
- A salátához:
80 g salátakeverék
4 tojás
2 vastag szelet húsvéti sonka
4 közepes újburgonya
2 evőkanál olívaolaj
1 teáskanál só
- Az öntethez:
2 evőkanál (házi) majonéz
1 evőkanál natúr sajtkrém
2 szardellafilé
½ táskanál frissen őrölt bors
1 gerezd sóban eltett citrom (vagy ½ citrom reszelt héja)
Maldon só a tálaláshoz
Elkészítés
- A burgonyákat kettévágjuk, bekenjük olajjal, megsózzuk és sütőben vagy air fryerben 200 fokon ropogósra sütjük.
- A tojásokat forrásban lévő vízben 7 percig főzzük, majd hideg vízbe tesszük, és ha kihűltek, megpucoljuk és szintén kettévágjuk őket.
- Az öntethez a szardellát szétnyomkodjuk, a sóban eltett citromot kis darabokra vágjuk és a kettőt összekeverjük, majd az öntet többi hozzávalóját is egy keverőtálba tesszük, és alaposan kikeverjük.
- Tálaláskor az öntet felét szétkenjük egy salátástál alján, elrendezzük rajta a salátakeveréket, a sült burgonyát, a tojásokat és a villával széttépkedett sonkát. A maradék öntetet pöttyökben a salátára kanalazzuk, a tojásokat megszórjuk Maldon sóval, és tálaljuk a salátát.
Elkészítetted? Mondd el, hogy sikerült, és jelölj be Instán: @havasdora.hu #havasdora