Marbella csirke

A Marbella csirke egy 80-as évekbeli amerikai klasszikus, a híres The Silver Spoon Cookbook egyik legismertebb receptje. Akkoriban az aszalt gyümölcsök párosítása olívabogyóval és borral igazán bátor lépésnek számított az otthoni főzésben. Az idő bebizonyította, hogy néha nem árt bátornak lenni, a recept örök kedvenccé vált.

Marbella csirke

Marbella csirke

Adag

4-6 adag
Előkészítés

15

perc
Sütés

45

perc
Pácolás

8

óra 
Teljes elkészítési idő (pácolás nélkül)

1

óra 

Hozzávalók

  • 1,5 kg csirkecomb és csirkemell vegyesen

  • 8 dkg zöld olívabogyó (magozva)

  • 15 dkg aszalt szilva kimagozva, feldarabolva

  • 10 dkg medjool datolya

  • 2 gerezd fokhagyma

  • 2 babérlevél

  • 4 evőkanál olívaolaj

  • 3 evőkanál fehérborecet

  • 1,5 evőkanál szárított oregánó

  • frissen őrölt bors

  • 1 dl száraz fehérbor

  • 1 evőkanál barnacukor

  • A tálaláshoz:
  • friss korianderzöld (vagy petrezselyem)

  • pirított mandulaszeletek

Elkészítés

  • A húst előző éjszaka bepácoljuk: egy nagy tálba tesszük a feldarabolt combokat és a melldarabokat, hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát, a babérleveleket, az aszalt szilvát, a datolyát és az olívabogyót. Egy kis tálban összekeverjük az olajat az ecettel és az oregánóval, alaposan sózzuk és borsozzuk. A pácot a húsra öntjük, átkeverjük, hogy mindenhova jusson a léből, és a hűtőbe tesszük éjszakára.
  • Sütés előtt egy órával kivesszük a hűtőből, a húsokat hőálló tálba rendezzük, ráöntjük a páclevet és a bort, megszórjuk egy kevés barnacukorral. 180 fokos sütőben kb. 1 óra alatt pirosra sütjük, 20 percenként átforgatva a húsdarabokat. Isteni illatokra lehet számítani a konyhában! Ha kész, megszórjuk korianderzölddel és a pirított mandulával.

Tipp:

  • Ennél az ételnél fontos, hogy hosszan pihenjen a hús a hűtőben, így lesz igazán zamatos!

Elkészítetted? Mondd el, hogy sikerült, és jelölj be Instán: @havasdora.hu #havasdora

Láttad már az új könyvemet?

80 recept és sok-sok tipp tudatos hedonistáknak

Reggeliötletek

Foszlós kalács

Foszlós kalács

Családi recept, egyenesen a nagymamámtól – nálunk mindig így készül húsvétra a foszlós kalács.

Vaníliás krémtúró

Vaníliás krémtúró

Valószínűleg a krémtúrót mindenki imádta gyerekkorában, legalábbis a bolti verziót – na, ez még annál is finomabb, ráadásul úgy ízesítjük, ahogy csak tetszik.

Füstöltpisztráng-krém

Nem nagy ügy összeállítani, a füstöltpisztráng-krém mégis egy csipetnyi luxust csempész akár egy hétköznapi reggelibe vagy vacsorába is.

Narancsos-olívaolajos sütemény

Narancsos-olívaolajos sütemény

Egyszerű kevert alaptészta, az olívaolajtól mégis nagyon izgalmas süti lesz – citrusfélékkel klasszul variálható, ez most egy narancsos verzió.

Hírlevél feliratkozás

Kapcsolódó receptek

Oszd meg a receptet:

Receptkereső

Gyors
Előétel
Főétel
Vegetáriánus
Gyerekbarát
Reggeli
Ebéd
Vacsora
Tízórai/uzsonna
Étel típus
Szezon
Filter by Édesség
Mentes