Japán felhőpalacsinta

Ez tényleg olyan, mintha egy felhőbe harapnál! Valójában egy palacsintafelfújtról van szó, amihez a tojásfehérjét fényes, stabil habbá verjük, és ez emeli majd fel sütés közben a masszát. Különleges a sütés módja is, de tényleg nem ördöngösség! Sok technikát lehet a neten találni, nekem ez vált be, sokat kísérleteztem vele.

Japán felhőpalacsinta

Japán felhőpalacsinta

Adag

4

adag
Előkészítés

30

perc
Sütés

6

perc
Teljes elkészítési idő

36

perc

Hozzávalók

  • 4 tojásfehérje

  • 2 tojássárgája

  • ½ teáskanál frissen facsart citromlé

  • 6 csapott evőkanál cukor

  • 60 ml tej

  • 2 teáskanál vaníliakivonat

  • 60 g liszt

  • 1 teáskanál sütőpor

  • ½ teáskanál só

  • vaj a sütéshez és a tálaláshoz

  • juharszirup vagy gyümölcsszósz a tálaláshoz

Elkészítés

  • A lisztet elkeverjük a sütőporral és a sóval. A tojások sárgáját elkeverjük a vaníliával és a tejjel. 2-3 részletben összedolgozzuk a tojássárgájás keverékkel. A kettőt összekeverjük, és a hűtőbe tesszük fél órára.
  • A szobahőmérsékletű tojásfehérjét a sóval és a citromlével habbá verjük, majd folyamatos keverés közben több részletben hozzáadjuk a cukrot, hogy fényes habot kapjunk. Kivesszük a hűtőből az alap masszát, és óvatosan beleforgatjuk a fehérjehabot. Egy nyomózsák csücskét levágjuk úgy, hogy 2,5-3 cm-es lyukat kapjunk. Beletöltjük a masszát.
  • Egy nagy serpenyőt közepesen erős lángon felmelegítünk. 4 adagot a masszából a serpenyőbe nyomunk egy folyamatos nyomással, nem körkörösen és nem rétegezve, mintha egy nagy habcsókot készítenénk. A masszakupacok körül hagyunk 1-2 centi helyet, hogy sütés közben terülni tudjanak. 3 evőkanál vizet öntünk a palacsinták köré, és azonnal lefedjük az edényt. Gőzben sütjük készre a palacsintákat 5-6 perc alatt. Akkor lesz jó, ha az alja kissé megbarnul és a teteje érintésre szilárd.

Tipp:

  • Én most gyümölcsmártást készítettem hozzá, de vajjal és/vagy juharsziruppal is tökéletes.

Elkészítetted? Mondd el, hogy sikerült, és jelölj be Instán: @havasdora.hu #havasdora

Láttad már az új könyvemet?

80 recept és sok-sok tipp tudatos hedonistáknak

Snack- és desszertötletek

Medvehagymás-juhtúrós pogácsa

Medvehagymás-juhtúrós pogácsa

Nem múlhat el tavasz medvehagymával bolondított juhtúrós pogácsa nélkül – szuper párost alkotnak, de sima túróval is nagyon finom lesz!

Azonnal puha mézeskalács

Puha mézeskalács

Azonnal puha mézeskalács recept, ami sütés után azonnal fogyasztható. Sokat csináljatok belőle, mert nagyon eteti magát!

Hírlevél feliratkozás

Kapcsolódó receptek

Oszd meg a receptet:

Receptkereső

Gyors
Előétel
Főétel
Vegetáriánus
Gyerekbarát
Reggeli
Ebéd
Vacsora
Tízórai/uzsonna
Étel típus
Szezon
Filter by Édesség
Mentes