Édesburgonya-fasírt fodros kellel

Villámgyors vacsorára, ebédre van szükség, de azért legyen egészséges, tápláló, ja, és még finom is? Na, ez a zöldségfasírt pont ilyen, a fodros kelt pedig talán így még a gyerekek is befogadják, főleg, ha egy klassz joghurtos szószba lehet mártogatni. Egyébként baráti összejövetelekre is szuper, nagyobb mennyiségben sem túl macerás összedobni.

Édesburgonya-fasírt fodros kellel

Édesburgonya-fasírt fodros kellel

Adag

8-10 darab
Előkészítés

20

perc
Sütés

25

perc
Teljes elkészítési idő

45

perc

Hozzávalók

  • A fasírthoz:
  • 1 közepes édesburgonya

  • 1,5 evőkanál étolaj

  • ½ hagyma

  • 10 dkg finomra aprított fodros kel

  • ½ teáskanál só

  • 2 teáskanál curry fűszerkeverék

  • 1 teáskanál őrölt római kömény

  • 30 g kukoricaliszt

  • A mártogatóshoz:
  • 1 csokor menta

  • 1 csokor koriander

  • 2 dl görög joghurt

  • 1 gerezd fokhagyma

  • ½ teáskanál őrölt római kömény

  • ½ teáskanál barna cukor

  • ¼ teáskanál só

  • ½ citrom frissen facsart leve

Elkészítés

  • A fodros kel vastag szárát kivágjuk, a leveleket felaprítjuk. Az édesburgonyát nagyobb szeletekre vágjuk és egy késés aprítógépben finomra zúzzuk. Hozzáadjuk a megtisztított kelleveleket és tovább dolgoztatjuk az aprítógépet, hogy egy darabos zöldségmasszát kapjunk.
  • Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, és megpirítjuk rajta a finomra aprított hagymát, fokhagymát. Sózzuk és borsozzuk a hagymás alapot, majd hozzáadjuk az őrölt fűszereket is. Hozzáadjuk a felaprított édesburgonyát és fodros kelt, majd ezeket is lepirítjuk.
  • Áttesszük a lepirult zöldségeket egy keverőtálba, összekeverjük a kukoricaliszttel, és hagyjuk langyosra hűlni az egészet, hogy formázható legyen. Kézzel pogácsákat formázunk belőle és egy sütőpapírral leterített tepsire helyezzük őket. Megszórjuk egy kevés sóval, meglocsoljuk egy nagyon pici olívaolajjal, és 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, ahol 20-25 perc alatt ropogósra sütjük.
  • Amíg sül a fasírt, elkészítjük a joghurtos mártogatóst. Ehhez a hozzávalókat egy késés aprítógépbe tesszük és összeaprítjuk, majd ezzel tálaljuk a fasírtokat.

Elkészítetted? Mondd el, hogy sikerült, és jelölj be Instán: @havasdora.hu #havasdora

Ezt a receptet már a TV Paprikán is láthattad!

Láttad már az új könyvemet?

80 recept és sok-sok tipp tudatos hedonistáknak

Snack- és desszertötletek

Ázsiai újhagymás palacsinta

Ázsiai újhagymás palacsinta

Ázsiai újhagymás palacsinta, ami sokkal inkább lepény – van egy-két trükkje, de egyébként nagyon könnyen elkészíthető, és más zöldséggel is klasszul működik.

Datolyás keksz

Datolyás keksz

Pofonegyszerű, mégis nagyon ízgazdag datolyás keksz a puhább fajtából – 10 napig simán eláll, úgyhogy lehet rögtön dupla adaggal indítani.

Hírlevél feliratkozás

Kapcsolódó receptek

Oszd meg a receptet:

Receptkereső

Gyors
Előétel
Főétel
Vegetáriánus
Gyerekbarát
Reggeli
Ebéd
Vacsora
Tízórai/uzsonna
Étel típus
Szezon
Filter by Édesség
Mentes