Villámgyors vacsorára, ebédre van szükség, de azért legyen egészséges, tápláló, ja, és még finom is? Na, ez a zöldségfasírt pont ilyen, a fodros kelt pedig talán így még a gyerekek is befogadják, főleg, ha egy klassz joghurtos szószba lehet mártogatni. Egyébként baráti összejövetelekre is szuper, nagyobb mennyiségben sem túl macerás összedobni.
Édesburgonya-fasírt fodros kellel
20
perc25
perc45
percHozzávalók
- A fasírthoz:
1 közepes édesburgonya
1,5 evőkanál étolaj
½ hagyma
10 dkg finomra aprított fodros kel
½ teáskanál só
2 teáskanál curry fűszerkeverék
1 teáskanál őrölt római kömény
30 g kukoricaliszt
- A mártogatóshoz:
1 csokor menta
1 csokor koriander
2 dl görög joghurt
1 gerezd fokhagyma
½ teáskanál őrölt római kömény
½ teáskanál barna cukor
¼ teáskanál só
½ citrom frissen facsart leve
Elkészítés
- A fodros kel vastag szárát kivágjuk, a leveleket felaprítjuk. Az édesburgonyát nagyobb szeletekre vágjuk és egy késés aprítógépben finomra zúzzuk. Hozzáadjuk a megtisztított kelleveleket és tovább dolgoztatjuk az aprítógépet, hogy egy darabos zöldségmasszát kapjunk.
- Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, és megpirítjuk rajta a finomra aprított hagymát, fokhagymát. Sózzuk és borsozzuk a hagymás alapot, majd hozzáadjuk az őrölt fűszereket is. Hozzáadjuk a felaprított édesburgonyát és fodros kelt, majd ezeket is lepirítjuk.
- Áttesszük a lepirult zöldségeket egy keverőtálba, összekeverjük a kukoricaliszttel, és hagyjuk langyosra hűlni az egészet, hogy formázható legyen. Kézzel pogácsákat formázunk belőle és egy sütőpapírral leterített tepsire helyezzük őket. Megszórjuk egy kevés sóval, meglocsoljuk egy nagyon pici olívaolajjal, és 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, ahol 20-25 perc alatt ropogósra sütjük.
- Amíg sül a fasírt, elkészítjük a joghurtos mártogatóst. Ehhez a hozzávalókat egy késés aprítógépbe tesszük és összeaprítjuk, majd ezzel tálaljuk a fasírtokat.
Elkészítetted? Mondd el, hogy sikerült, és jelölj be Instán: @havasdora.hu #havasdora