Tisztában vagyok vele, hogy a fodros kel elég megosztó zöldség, pedig szerintem nagyon finom, ráadásul egészséges is, úgyhogy most hoztam egy olyan verziót, amivel remélem, bebizonyítom, hogy érdemes barátságot kötni vele. Nem csak salátát lehet összedobni belőle, főzve, sütve is jól működik, ezért ezúttal egy laktató, ízgazdag vega fogást mutatok, amivel a húsmentesen étkező barátokat is levehetitek a lábukról.
Paradicsomos csicseriborsó fodros kellel
4
adag10
perc25
perc35
percHozzávalók
3 evőkanál olívaolaj
1 lila hagyma
1 csomó fodros kel (szára és levele külön)
½ teáskanál só
½ teáskanál frissen őrölt bors
3 gerezd fokhagyma
½ teáskanál kurkuma
¼ darab sóban eltett citrom
80 dkg konzerv csicseriborsó (2 konzerv)
1,5 dl víz vagy alaplé
40 dkg konzerv darabolt paradicsom
1 teáskanál harissa
- A tálaláshoz:
15 dkg basmati rizs
2,5 dl görög joghurt
Elkészítés
- A fodros kel vastag szárát levágjuk és felaprítjuk. Egy serpenyőbe öntjük az olívaolajat, felhevítjük és megpároljuk rajta a finomra vágott hagymát, fokhagymát és a fodros kel szárát. Kurkumával, harisszával, fűszerezzük.
- Közben falatnyi darabokra vágjuk a kelleveleket is, és ezt is a serpenyőbe tesszük, összeforgatjuk a hagymás, fűszeres alappal.
- A sóban eltett citromot egészen apró darabokra vágjuk és a serpenyőbe tesszük, elkeverjük az étellel. Hozzáadjuk a konzerv paradicsomot és egy kis alaplevet is, majd közepesen erős lángon fedő alatt puhára, sűrűre főzzük a ragut.
- A lecsepegtetett konzerv csicseriborsót csak a végén tesszük bele, összekeverjük és összemelegítjük.
- Főtt rizzsel vagy kuszkusszal találjuk. A tetejére lecsepegtetett görög joghurtot és chiliolajat is tehetünk.
Tipp:
- Sóban eltett citromot te is tudsz otthon csinálni, itt találod hozzá a receptet: Sóban eltett citrom
Elkészítetted? Mondd el, hogy sikerült, és jelölj be Instán: @havasdora.hu #havasdora