Gyűrt pite brie sajttal és körtével

Pofonegyszerű, villámgyors, mégis nagyon izgalmas és látványos sós pite, ami vacsorára, egy salátával ebédre, de brunchra is tökéletes. Egyébként pedig szuper maradékmentő recept, hiszen a sajtot, gyümölcsöt is variálhatjátok azzal, ami éppen otthon van – sima camembert sajttal, almával is isteni.

Gyűrt pite brie sajttal és körtével

Gyűrt pite brie sajttal és körtével

Adag

26 cm-es pite
Előkészítés

15

perc
Sütés

35

perc
Teljes elkészítési idő

50

perc

Hozzávalók

  • 20 dkg réteslap

  • 10 dkg olvasztott vaj

  • 2 tojás

  • 2,5 dl tejszín

  • só, bors

  • 125 g brie sajt

  • 2 körte

  • 5 dkg dió

  • 3 ág kakukkfű

Elkészítés

  • A réteslapokat egyenként óvatosan összegyűrjük és elhelyezzük egy 26 cm átmérőjű hőálló edényben. Jó sűrűn tömködjük tele az edényt a réteslapokkal, hullámokat és kis zsebeket kialakítva. Nem baj, ha a kilógó szélek, csücskök rendezetlenül lesznek az edényben, ezek fognak ropogósra sülni.
  • A vajat egy kis lábasban felolvasztjuk és a tésztára locsoljuk. Igyekezzünk egyenletesen eloszlatni, de nem baj, ha nem jut mindenhova egyformán.
  • A tojást és a tejszínt simára keverjük, enyhén sózzuk és borsozzuk a keveréket. A sajtot szeletekre vágjuk, a körtéket kicsumázzuk és szintén felszeleteljük.
  • A sajtszeleteket elrendezzük a tésztarétegek között. Ugyanezt tesszük a körteszeletekkel is, majd az egészet meglocsoljuk a tejszínes, tojásos keverékkel. Végül megszórjuk dióval és kakukkfűvel, majd 180 fokra előmelegített sütőben 35 perc alatt készre sütjük. Azonnal vagy sütés után rövid idővel fogyasztjuk, hogy jó ropogós legyen. Ha kihűlt, forró sütőben újramelegíthető, így újra ropogós lesz.

Recept videó

Elkészítetted? Mondd el, hogy sikerült, és jelölj be Instán: @havasdora.hu #havasdora

A receptet a Président támogatta.

Láttad már az új könyvemet?

80 recept és sok-sok tipp tudatos hedonistáknak

Ebédötletek

Extra paradicsomos tészta

Extra paradicsomos tészta

Duplán paradicsomos tészta, némi szardellával és kapribogyóval bolondítva – igazi nyári fogás, amihez már csak egy nagy csokor bazsalikom kell, semmi más.

Kakukkfüves gombaleves

Kakukkfüves gombaleves

Klasszikus gombaleves, ahogy azt kell – sokféle, jó alaposan lepirított gombával és kakukkfűvel.

Rizs bowl zöldségekkel

Rizs bowl zöldségekkel

Villámgyors maradékmentő ebéd – elég mindent a tálba dobálni, meglocsolni egy öntettel, ami feldobja, és kész is a bowl!

Zöldborsófőzelék rántott hallal

Zöldborsófőzelék rántott hallal

Zöldborsófőzelék alaprecept húzós rántás nélkül, extrazöld verzióban, sok petrezselyemmel – és pár tippel, hogyan variálhatjátok még tovább.

Hírlevél feliratkozás

Kapcsolódó receptek

Oszd meg a receptet:

Receptkereső

Gyors
Előétel
Főétel
Vegetáriánus
Gyerekbarát
Reggeli
Ebéd
Vacsora
Tízórai/uzsonna
Étel típus
Szezon
Filter by Édesség
Mentes