Kecskesajtos töltött sütőtök

Természetesen másfajta sütőtökkel is működik ez a recept, de én hokkaidó tökkel készítettem, mert egyszerűen kiabál róla, hogy töltésre született. Ezt persze számtalan módon megtehetjük, én most egy izgalmas kecskesajtos változatot csináltam, ami szerintem nagyon klasszul megy a sütőtök édes ízéhez.

Kecskesajtos töltött sütőtök

Kecskesajtos töltött sütőtök

Adag

4

adag
Előkészítés

15

perc
Főzés

30

perc
Sütés

45

perc
Teljes elkészítési idő

1

óra 

30

perc

Hozzávalók

  • 2 hokkaidó tök

  • 1 evőkanál olívaolaj

  • ½ teáskanál só

  • 10 dkg árpagyöngy

  • 15 dkg bacon

  • 1 lila hagyma

  • 1 marék dió, durvára vágva

  • 1 kis csokor petrezselyem

  • 1 teáskanál só

  • ½ teáskanál frissen őrölt bors

  • 15 dkg kecskesajtkrém

  • 7 dkg reszelt kecskegouda

Elkészítés

  • Az árpagyöngyöt két és félszeres lobogó, sós vízben puhára főzzük (kb. 30 perc).
  • Közben a sütőtököket kettévágjuk, magjait kikaparjuk, enyhén sózzuk és meglocsoljuk pár csepp olajjal, majd 120 fokra előmelegített sütőben 25 percig elősütjük.
  • Egy serpenyőben lepirítjuk a feldarabolt bacont, félidőben hozzáadjuk a durvára aprított lila hagymát, hogy az is megpiruljon. A végén hozzáadjuk az aprított diót is.
  • A lecsepegtetett árpagyöngyhöz keverjük a finomra aprított petrezselymet és a diós, szalonnás keveréket. Egy kevés frissen őrölt borssal ízesítjük és ha kell, megsózzuk. Hozzáadjuk a kecskesajtkrémet, és a tölteléket az elősütött tökökbe töltjük.
  • Megszórjuk a reszelt sajttal és visszatesszük a sütőbe. További 15-20 percig sütjük, amíg a tök teljesen megpuhul.

Elkészítetted? Mondd el, hogy sikerült, és jelölj be Instán: @havasdora.hu #havasdora

Ezt a receptet már a TV Paprikán is láthattad!

Láttad már az új könyvemet?

80 recept és sok-sok tipp tudatos hedonistáknak

Snack- és desszertötletek

Glutén és laktózmentes mézeskalács

Mentes mézeskalács

Glutén és laktózmentes mézeskalács, ami annyira finom, hogy felveszi a versenyt az eredetivel. Sőt, lehet, hogy még meg is előzi.

Ropogós parmezános burgonya

Ropogós parmezános burgonya

Fantasztikusan finom köret, ami egy salátával főételnek is bőven megteszi, sőt, a ropogós burgonya mártogatóssal partifalatnak, sörkorcsolyának is szuper.

Datolyás keksz

Datolyás keksz

Pofonegyszerű, mégis nagyon ízgazdag datolyás keksz a puhább fajtából – 10 napig simán eláll, úgyhogy lehet rögtön dupla adaggal indítani.

Bajor sörperec

Bajor sörperec

Kis pepecseléssel jár, de pont a fényes máz adja a bajor sörperec lényegét, a tésztából pedig még perecgolyót is lehet készíteni.

Hírlevél feliratkozás

Kapcsolódó receptek

Oszd meg a receptet:

Receptkereső

Gyors
Előétel
Főétel
Vegetáriánus
Gyerekbarát
Reggeli
Ebéd
Vacsora
Tízórai/uzsonna
Étel típus
Szezon
Filter by Édesség
Mentes