Meg kell hagyni, ez nem egy diétás fogás, de cserébe annál finomabb! Szuper, és nem mellesleg villámgyorsan elkészíthető, más fűszerekkel és gyümölcsökkel is jól variálható vacsora. Szerintem ez a sült camembert igazi comfort food, pláne egy hosszú kirándulás, kutyasétáltatás vagy játszóterezés után, amikor már se kedv, se idő nincs óriási főzésre, viszont mindenki farkaséhes. Az olvadt sajtot pedig mindenki szereti, úgyhogy nagyot nem lehet tévedni vele.
Sült camembert rozmaringos almával
10
perc20
perc30
percHozzávalók
- A sült camembert-hez:
1 egész camembert sajt
2 teáskanál méz
3-4 gerezd fokhagyma héjastul
1 marék dió
1 ág rozmaring
0,5 dl száraz fehérbor
- Az almához:
2 alma
1 evőkanál vaj
1 ág rozmaring
1 teáskanál méz
1 csipet só
Elkészítés
- A sajt tetejét vékony rétegben levágjuk, hogy sütés után könnyen ki lehessen majd kanalazni az olvadt sajtot. Hőálló edénybe tesszük és bevagdossuk egy éles késsel. Megtűzdeljük rozmaringgal, az egész, héjas fokhagymagerezdeket megroppantjuk és a tálba szórjuk a sajt köré a dióval együtt. Meglocsoljuk mézzel és borral, majd 190 fokra előmelegített sütőbe tesszük, kb. 20 percig sütjük.
- Ezalatt az almákat felszeleteljük, magházukat kivágjuk. Egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat, rádobjuk az almát és magas hőfokon elkezdjük pirítani. Mellédobjuk a rozmaringágat, meglocsoljuk mézzel, és egy csipet sót is adunk hozzá. Addig pirítjuk, amíg szép színt kap és megpuhul.
- A sült sajtot a pirított almával, és vajban pirított pirítósszeletekkel kínáljuk.
Recept videó
Elkészítetted? Mondd el, hogy sikerült, és jelölj be Instán: @havasdora.hu #havasdora