Tudom, hogy a kelbimbó nem a legnépszerűbb zöldség a világon, nem is csodálom, hiszen a legtöbben szottyosra párolódva találkoznak vele, és hát mondjuk ki, az úgy tényleg szörnyű. Éppen ezért kezdésnek érdemes nyersen, friss salátaként kipróbálni, akárcsak a káposztát – almával, dióval és gazdag, mézes, mustáros öntettel. Magában is bőven megállja a helyét, de köretként is simán be szoktam vetni húsok mellé.
Friss kelbimbósaláta almával és dióval
4
adag30
perc10
perc40
percHozzávalók
- A salátához:
½ kg kelbimbó
2 teáskanál só
½ citrom frissen facsart leve
1 zöldalma
10 dkg dió
½ teáskanál frissen őrölt bors
- Az öntethez:
1 bio citrom leve és frissen reszelt héja
4 szardella (elhagyható)
2 teáskanál méz
2 teáskanál dijoni mustár
1 gerezd fokhagyma
1 csipet chilipehely
2 evőkanál extra szűz olívaolaj
Elkészítés
- A kelbimbót leveleire szedjük vagy késes aprítógépben finomra aprítjuk, mintha káposztasalátát készítenénk. Egy nagy keverőtálba tesszük, meghintjük sóval és meglocsoljuk egy kevés citromlével, belereszelhetjük a citromhéjat is.
- Az öntet hozzávalóit egy kisebb késés aprítóban vagy mozsárban összekeverjük és alaposan összedolgozzuk.
- Az öntetet összekeverjük összeforgatjuk a salátával, és fogyasztás előtt legalább 10 percig állni hagyjuk. Közben vékony csíkokra vágunk egy zöldalmát és ezt is a salátához keverjük. Végül pedig egy száraz serpenyőben lepirítjuk a diót, durvára aprítjuk, és a salátára szórjuk.
Elkészítetted? Mondd el, hogy sikerült, és jelölj be Instán: @havasdora.hu #havasdora