Ezúttal nem olaszos irányba indultam, hanem egyenesen India felé. A paradicsomnak – és a tőkehalnak is – csodásan áll a rengeteg karakteres fűszer, úgyhogy ha hozzám hasonlóan szerettek kísérletezni az ízekkel, ennek az ételnek mindenképp érdemes egy esélyt adni.
Tőkehal fűszeres paradicsomszószban
Adag
4
adagElőkészítés
20
percFőzés
15
percSütés
20
percTeljes elkészítési idő
55
percHozzávalók
4 evőkanál étolaj
1 db hagyma
3 gerezd fokhagyma
3-4 cm friss gyömbér
4-5 evőkanál korma fűszerpaszta
1 teáskanál só
30 dkg koktélparadicsom
1,5 dl kókusztejszín
60 dkg tőkehalfilé
- A tálaláshoz:
1 lime
3 evőkanál kókuszchips
friss koriander
főtt rizs
Elkészítés
- A kókuszchipset egy serpenyőben zsiradék nélkül aranybarnára pirítjuk, felhasználásig félretesszük.
- A hagymát vékony szeletekre vágjuk. Választunk egy nagy serpenyőt, amit később a sütőbe is be tudunk majd tenni, és felhevítjük benne az olajat, majd közepesen erős lángon pirosra sütjük benne a hagymaszeleteket. Papírtörlőre szedjük, megsózzuk és félretesszük.
- A serpenyőt visszatesszük a tűzhelyre és közepesen erős láng felett az olajon lepirítjuk a finomra reszelt gyömbért, a vékony szeletekre vágott fokhagymát és a korma pasztát.
- Amikor illatozni kezdenek, a serpenyőbe tesszük a paradicsomokat és a kókusztejszínt is. Addig főzzük néha megrázogatva a serpenyőt, amíg a paradicsomok elkezdenek megrepedni, a szósz pedig sűrűsödni kezd.
- A halszeleteket kissé megsózzuk, majd a paradicsomszószra fektetjük. A sütőt 170 fokra előmelegítjük, és az egész serpenyőt betesszük, majd 20 perc alatt készre sütjük a halat.
- Főtt rizzsel tálaljuk, frissen facsart lime-levet csepegtetünk rá, megszórjuk a pirított kókusszal, sült hagymaszeletekkel és friss, aprított korianderrel.
Elkészítetted? Mondd el, hogy sikerült, és jelölj be Instán: @havasdora.hu #havasdora
Ezt a receptet már a TV Paprikán is láthattad!