A Crêpes Suzette az egyik legnépszerűbb francia desszert. Nem véletlen: vékony palacsinta, narancsos karamellszirup, még több narancs és némi narancslikőr. Kell ennél több?!
Crêpes Suzette
Adag
4
adagElőkészítés
10
percPihentetés
30
percSütés
40
percTeljes elkészítési idő
1
óra20
percHozzávalók
- A palacsintatésztához:
20 dkg finomliszt
50 g cukor
1 csipet só
4 egész tojás
5 dl tej
1 dl szóda vagy sör
60 g olvasztott vaj
- A narancssziruphoz:
2 narancs frissen facsart leve
1 bio narancs reszelt héja
1 egész narancs filézett húsa
225 g cukor
175 g vaj
3 evőkanál narancslikőr
Elkészítés
- A palacsintatésztához felolvasztjuk a vajat, hagyjuk langyosra hűlni, majd egy keverőtálba öntjük.
- A vajhoz adjuk a tojásokat, a cukrot, a sót és a lisztet, simára keverjük, majd a tejet és a szódát vagy sört is hozzákeverjük. A palacsintatésztát 30 percig állni hagyjuk, majd a szokásos módon kisütjük a palacsintákat.
- A sziruphoz a narancsok héját lereszeljük, a gyümölcs levét kifacsarjuk. Egy lábasban karamellizáljuk a cukrot, és amikor borostyán színű lesz, hozzáadjuk a vajat, és hagyjuk az egészet újra felolvadni. Alacsonyra vesszük a lángot, a lábasba öntjük a a narancslevet is, és időnként megkeverve kb. 2 percig főzzük, hogy besűrűsödjön. Amikor szirupos, hozzáadjuk a narancsszeleteket és a reszelt narancshéjat.
- Óvatosan belehajtogatjuk a palacsintákat a szirupba, átforgatjuk, majd tányérokra rendezzük, és azonnal tálaljuk. Meglocsolhatjuk egy kevés narancslikőrrel, kanalazhatunk rá egy-egy gombóc vaníliafagylaltot, de akár flambírozhatjuk is.
Elkészítetted? Mondd el, hogy sikerült, és jelölj be Instán: @havasdora.hu #havasdora
A receptet a Tefal támogatta.