Narancskrémes sült palacsinta

Karácsonyi brunchra igazi elegáns fogás, amit a kicsiktől a nagyokig mindenki szeretni fog: édes, krémes, a narancstól kissé fanyar palacsinta, ami a sütőben a széleken kissé ropogósra sül. Tovább lehet bolondítani egy kis narancslekvárral is a juharszirup helyett, vagy a palacsintába töltve.

Narancskrémes sült palacsinta

Narancskrémes sült palacsinta

Adag

6-8 adag
Előkészítés

10

perc
Főzés

25

perc
Pihentetés

20

perc
Sütés

40

perc
Teljes elkészítési idő

1

óra 

35

perc

Hozzávalók

  • A narancskrémhez:
  • 3 narancs leve és finomra reszelt héja

  • 100 g enyhén sós vaj

  • 150 g cukor

  • 3 egész tojás

  • 2 tojássárgája

  • A palacsintához:
  • 50 dkg liszt

  • 1,2 l tej

  • 2 evőkanál puha vaj

  • 1 evőkanál cukor

  • ½ teáskanál só

  • 5 tojás

  • Az összeállításhoz:
  • 50 dkg natúr krémsajt (Président Cream Cheese)

  • 5 dkg vaj

  • 1 dl juharszirup

  • A tálaláshoz:
  • 2 evőkanál porcukor

  • 1 bio narancs

Elkészítés

  • A krémhez a narancs levét, a vaj felét, a cukrot és az enyhén felvert tojásokat és a tojások sárgáit lábosba tesszük és alacsony lángon, kevergetve addig főzzük, amíg elkezd sűrűsödni. Ekkor hozzákeverjük a vaj másik felét, és kevergetve addig főzzük, amíg sűrű és fényes lesz. A végén hozzákeverjük a narancs frissen reszelt héját is. Üvegekbe tesszük, langyosan lezárjuk és így hagyjuk kihűlni. Hűtőben 2 hétig eláll.
  • A vajat felolvasztjuk, ha szeretnénk egy kicsit meg is barníthatjuk, jót fog tenni az ízek harmóniájának.
  • A palacsintatésztát simára keverjük, félretesszük és hagyjuk 20 percig állni, majd jól átkeverjük. Kisütjük a palacsintákat. Mindegyiket megkenjük 2 teáskanálnyi krémsajttal és 2 teáskanálnyi narancskrémmel. Négyrét hajtjuk és egy hőálló tálba rendezzük a töltött palacsintákat. Meglocsoljuk olvasztott (vagy barnított) vajjal, juharsziruppal és 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük. 15-20 percig sütjük és forrón, friss narancsszeletekkel díszítve tálaljuk.

Recept videó

Tipp:

  • A sütésig akár egy nappal korábban is összeállíthatjuk, és fogyasztás előtt frissen átsütve tesszük az asztalra.

Elkészítetted? Mondd el, hogy sikerült, és jelölj be Instán: @havasdora.hu #havasdora

A receptet a Président támogatta.

Láttad már az új könyvemet?

80 recept és sok-sok tipp tudatos hedonistáknak

Reggeliötletek

Amerikai palacsinta íróval és juharsziruppal

Amerikai palacsinta íróval

A legkönnyebb és leghabosabb amerikai palacsinta recept, amit ismerünk – az írót nem érdemes kihagyni belőle, mert attól lesz az igazi.

Foszlós kalács

Foszlós kalács

Családi recept, egyenesen a nagymamámtól – nálunk mindig így készül húsvétra a foszlós kalács.

Paradicsomos galette

Paradicsomos galette

A galette gyors és egyszerű süti, de egy ilyen mézes, paradicsomos töltelékkel nagyon izgalmas tud lenni.

Hírlevél feliratkozás

Kapcsolódó receptek

Oszd meg a receptet:

Receptkereső

Gyors
Előétel
Főétel
Vegetáriánus
Gyerekbarát
Reggeli
Ebéd
Vacsora
Tízórai/uzsonna
Étel típus
Szezon
Filter by Édesség
Mentes