Fűszeres palacsinta céklával és lazaccal

Nagyon egyszerű, mégis isteni, és nem mellékesen elég látványos étel. Tulajdonképpen csak azt kell kivárni, amíg a cékla megsül a sütőben, a palacsintasütés pedig szinte gyerekjáték. Ünnepi menüsor elejére beillik előételként, de baráti összejövetelre is szuper lehet, így az összeállítást rábízhatjuk a társaságra, és akkor még annyi tennivaló sincs vele.

Fűszeres palacsinta céklával és lazaccal

Fűszeres palacsinta céklával és lazaccal

Adag

4

adag
Sütés

1

óra 

30

perc
Elkészítés

30

perc
Teljes elkészítési idő

2

óra 

Hozzávalók

  • 2 közepes cékla

  • 10 dkg füstölt lazac

  • A palacsintához:
  • 10 dkg zöldfűszer (petrezselyem, kapor, bazsalikom)

  • 10 dkg liszt

  • ½ csomag sütőpor

  • 2 dl tej

  • 1 tojás

  • 50 g vaj

  • A tálaláshoz:
  • 4 evőkanál tejföl

  • 1 narancs frissen reszelt héja

  • narancs vagy citromkarikák

  • kapor, petrezselyem

Elkészítés

  • A céklákat alufóliába csomagoljuk és forró (200 fokos) sütőben puhára sütjük (kb. 1,5 óra). Ha kihűltek, meghámozzuk őket és vékonyan felszeleteljük.
  • A zöldfűszereket felaprítjuk. A vajat egy nagy serpenyőben felolvasztjuk, majd keverőtálba öntjük. A serpenyőben maradt zsiradékon fogjuk kisütni a palacsintákat. A lisztet összekeverjük a sóval, sütőporral, az olvasztott vajjal és a tojással. Hozzáadjuk a tejet és a zöldfűszereket. Evőkanálnyi adagokat teszünk a felforrósított serpenyőbe, amibe előtte egy nagyon kevés olajat öntünk, hogy a vaj ne égjen meg. Kisütjük a palacsintákat.
  • A tejfölt elkeverjük a reszelt narancshéjjal. Minden palacsintára teszünk egy kis kanál tejfölt, 1-2 szelet céklát, lazacot és kevés citromot vagy narancsot. Megszórjuk finomra aprított zöldfűszerrel és előételként kínáljuk.

Elkészítetted? Mondd el, hogy sikerült, és jelölj be Instán: @havasdora.hu #havasdora

Ezt a receptet már a TV Paprikán is láthattad!

Láttad már az új könyvemet?

80 recept és sok-sok tipp tudatos hedonistáknak

Reggeliötletek

Datolyás kesudióvaj

Datolyás kesudióvaj

Magvajakat otthon sem nagy ördöngösség csinálni, de talán kesudióból a legegyszerűbb, mert gyorsan krémesedik, datolyával pedig mennyei.

Datolyás keksz

Datolyás keksz

Pofonegyszerű, mégis nagyon ízgazdag datolyás keksz a puhább fajtából – 10 napig simán eláll, úgyhogy lehet rögtön dupla adaggal indítani.

Zöld saksuka

Zöld saksuka

Szuperzöld tavaszi saksuka-variáció – ha szeretnétek feldobni kicsit a reggeliteket, dobjátok be ezt a receptet!

Omlett pirított gombával

Omlett pirított gombával

Reggeli egy kis extrával, ami egy késői ebédig is elég energiával tölt fel – omlett pirított gombával és szójaszósszal.

Hírlevél feliratkozás

Kapcsolódó receptek

Oszd meg a receptet:

Receptkereső

Gyors
Előétel
Főétel
Vegetáriánus
Gyerekbarát
Reggeli
Ebéd
Vacsora
Tízórai/uzsonna
Étel típus
Szezon
Filter by Édesség
Mentes