Diós-fügés palacsinta barnított vajjal

Nem vagyok túl nagy palacsintafan, ha a klasszikus feltekert változatról van szó, de ha egy kicsit is extrább töltelék kerül rá, máris jöhet! Ezt a házi fügelekvárral töltött, diós verziót például bármikor szívesen megeszem.

Diós-fügés palacsinta barnított vajjal

Diós-fügés palacsinta barnított vajjal

Adag

4

adag
Előkészítés

10

perc
Pihentetés

30

perc
Sütés

20

perc
Teljes elkészítési idő

1

óra 

Hozzávalók

  • A palacsintához:
  • 20 dkg finomliszt

  • 50 g cukor

  • 1 csipet só

  • 4 egész tojás

  • 5 dl tej

  • 1 dl szóda vagy sör

  • 60 g olvasztott vaj

  • A töltelékhez:
  • 15 dkg vaj

  • 1,5 dl fügelekvár

  • 5 dkg dió

Elkészítés

  • A palacsintához a vajat felolvasztjuk és hagyjuk langyosra hűlni. A lisztet összekeverjük a sóval és a cukorral. Hozzáadjuk a tojásokat, a tejet, az olvasztott vajat, és simára keverjük a masszát. Végül a szódát vagy sört is hozzáadjuk, és azzal is elkeverjük. Sütés előtt 30 percig pihentetjük.
  • Palacsintasütőben vékony palacsintákat sütünk.
  • A barnított vajhoz a vajat egy kis lábasba tesszük, és közepes lángon addig hevítjük, amíg mogyoróillata lesz és aranybarna színt kap. Ekkor azonnal átöntjük egy hőálló tálba, hogy ne égjen meg.
  • A diót száraz serpenyőben megpirítjuk, majd durvára aprítjuk vagy morzsoljuk. A palacsintákat négyrét hajtjuk és egy tálra rendezzük. Fügelekvárt kanalazunk rá, meglocsoljuk a langyos barnított vajjal, és megszórjuk a pirított dióval.

Tipp:

  • Ha te is készítenél házi fügelekvárt a palacsintához, itt találsz hozzá receptet: Rumos fügelekvár

Elkészítetted? Mondd el, hogy sikerült, és jelölj be Instán: @havasdora.hu #havasdora

Láttad már az új könyvemet?

80 recept és sok-sok tipp tudatos hedonistáknak

Snack- és desszertötletek

Ropogós parmezános burgonya

Ropogós parmezános burgonya

Fantasztikusan finom köret, ami egy salátával főételnek is bőven megteszi, sőt, a ropogós burgonya mártogatóssal partifalatnak, sörkorcsolyának is szuper.

Ázsiai újhagymás palacsinta

Ázsiai újhagymás palacsinta

Ázsiai újhagymás palacsinta, ami sokkal inkább lepény – van egy-két trükkje, de egyébként nagyon könnyen elkészíthető, és más zöldséggel is klasszul működik.

Medvehagymás-juhtúrós pogácsa

Medvehagymás-juhtúrós pogácsa

Nem múlhat el tavasz medvehagymával bolondított juhtúrós pogácsa nélkül – szuper párost alkotnak, de sima túróval is nagyon finom lesz!

Hírlevél feliratkozás

Kapcsolódó receptek

Oszd meg a receptet:

Receptkereső

Gyors
Előétel
Főétel
Vegetáriánus
Gyerekbarát
Reggeli
Ebéd
Vacsora
Tízórai/uzsonna
Étel típus
Szezon
Filter by Édesség
Mentes