Mára a muffin nem számít különösebben menő süteménynek, én mégis megállíthatatlanul sütöm – gyakorlatilag bármivel variálható, és alig fél óra alatt illatos, puha, friss süti kerül az asztalra. Nekem ennyi elég is!
Pisztáciás-málnás muffin
Adag
24
muffinElőkészítés
15
percSütés
15
percTeljes elkészítési idő
30
percHozzávalók
20 dkg sima liszt
5 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
1 csomag sütőpor
1 csipet só
2 tojás
20 dkg világosbarna cukor
25 dkg joghurt
7 dkg puha vaj
2 teáskanál vaníliakivonat
20 dkg málna
5 dkg fehér csoki
2 dkg pirított, apróra vágott pisztácia
Elkészítés
- A liszteket elkeverjük a sóval és a sütőporral. Egy másik tálban a cukrot kissé kihabosítjuk a vajjal, majd hozzáadjuk a tojást, a vaníliakivonatot, a joghurtot, és amennyire a vaj engedi, egyenletesre keverjük. A lisztes keverékhez hozzáadjuk a többi száraz alapanyagot is, és a lehető legkevesebb mozdulattal egyenletes, lágy masszát keverünk belőle. Nem baj, ha kisebb göbök maradnak benne, ezek sütés közben eltűnnek majd.
- Belekeverjük a málnát, a fehér csokoládét és a pisztáciát. A tésztát szétosztjuk muffinpapírral bélelt sütőformába, mindegyiket 3/4-ig töltve masszával. 200 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük a muffinokat.
Tipp:
- Ha kíváncsi vagy, hogyan lesz igazán jó a muffinod, olvasd el a tanácsaimat: Tippek muffinsütéshez
Elkészítetted? Mondd el, hogy sikerült, és jelölj be Instán: @havasdora.hu #havasdora