Azt hiszem, a káposztás tészta tutira ott lenne a top 5 legutáltabb menzás kaja között, ha létezne ilyen lista, pedig lehet ezt jól is csinálni, sőt, nagyon jól. Szerintem a bacon és a parmezán annyit dob ezen a tésztán, hogy soha többé nem jut majd eszedbe a régi, sulis rémálom, ezt garantálom!
Szalonnás-parmezános káposztás tészta
Adag
4
adagElőkészítés
10
percFőzés
30
percTeljes elkészítési idő
40
percHozzávalók
3 szelet bacon
1 evőkanál étolaj
½ kis káposzta
1 kisebb hagyma
4 gerezd fokhagyma
4 evőkanál vaj
½ teáskanál só
¼ teáskanál frissen őrölt bors
40 dkg tészta
2 dkg parmezán
- A tálaláshoz:
1 kis csokor metélőhagyma
Elkészítés
- A káposztát késés aprítógépben egészen finomra aprítjuk. Felhasználásig félretesszük.
- A bacont felszeleteljük, egy nagyobb serpenyőbe tesszük egy kevés olajjal és pirosra sütjük.
- Amikor megpirult, kiszedjük a szalonnát, és a serpenyőben marad zsíron lepirítjuk a finomra aprított hagymát, fokhagymát és a káposztát. Egészen barnára pirítjuk, hogy a káposzta jó édesre süljön. Közben hozzáadjuk a vajat is, ettől még édesebb és gazdagabb ízű lesz. Sózzuk és borsozzuk is.
- Közben fogkéményre főzzük a tésztát, és a főzőlevéből félreteszünk egy csészényit.
- Végül a pirított káposztás alapba finomra reszelt parmezánt teszünk, összeforgatjuk a tésztával, és annyi főzőlevet adunk hozzá, hogy kellemesen, krémesen bevonja a tésztát a mártás. A pirított szalonnával megszórva találjuk, tehetünk rá még reszelt parmezánt és egy kevés finomra aprított metélőhagymát is.
Elkészítetted? Mondd el, hogy sikerült, és jelölj be Instán: @havasdora.hu #havasdora
Ezt a receptet már a TV Paprikán is láthattad!