A legelegánsabb sütemény karácsonyira hangolva: étcsokoládéval, csokis tejszínhabbal és kandírozott narancshéjjal öltöztettem fel ezt a pavlovát – csodásan impozáns desszert.
Narancsos-csokis pavlova
Adag
22
cm-es süteményElőkészítés
30
percSütés
1
óraTeljes elkészítési idő
1
óra30
percHozzávalók
- A pavlovához:
6 tojásfehérje
1 evőkanál kukoricakeményítő
1 csipet só
30 dkg porcukor
- A csokis habhoz:
2,5 dl tejszín
5 dkg étcsokoládé
- A díszítéshez:
10 dkg kandírozott narancshéj
10 dkg étcsokoládé
Elkészítés
- A sütőt előmelegítjük 130 fokra. Egy sütőlemezt kibélelünk sütőpapírral.
- A tojásfehérjéket robotgépben közepesen kemény habbá verjük. Beleszitáljuk a kukoricakeményítőt, hozzáadjuk a sót, és folytatjuk a habverést. A porcukrot innentől kanalanként adagoljuk a habhoz, minden adag után jól eldolgozva, hogy fényes, fehér, stabil állagot kapjunk.
- Az előkészített tepsin egy kevés habbal rögzítjük a sütőpapírt, hogy ne csúszkáljon, majd a felvert tojáshabot kerek, kb. 22-24 cm átmérőjű, 8–10 cm magas formára kenjük. A közepén hagyunk egy kisebb mélyedést, hogy a tölteléket később bele tudjuk halmozni. Kb. 1 óra alatt készre sütjük, és résnyire nyitva hagyott sütőben hagyjuk teljesen kihűlni.
- A jól behűtött tejszínt kemény habbá verjük. A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, kihűtjük és az azonos hőmérsékletű tejszínhabbal összeforgatjuk.
- 10 dkg csokoládét szintén felolvasztunk gőz felett, majd egy márványlapra vagy kisebb tepsire kikenjük, és a mélyhűtőbe tesszük. Ha megszilárdult, éles késsel csokiforgácsokat húzunk belőle.
- Tálaláskor a pavlova közepére halmozzuk a csokis tejszínt, megszórjuk kandírozott naranccsal és a csokiforgácsokkal.
Recept videó
Elkészítetted? Mondd el, hogy sikerült, és jelölj be Instán: @havasdora.hu #havasdora