Narancsos-csokis pavlova

A legelegánsabb sütemény karácsonyira hangolva: étcsokoládéval, csokis tejszínhabbal és kandírozott narancshéjjal öltöztettem fel ezt a pavlovát – csodásan impozáns desszert.

Narancsos-csokis pavlova

Narancsos-csokis pavlova

Adag

22

cm-es sütemény
Előkészítés

30

perc
Sütés

1

óra 
Teljes elkészítési idő

1

óra 

30

perc

Hozzávalók

  • A pavlovához:
  • 6 tojásfehérje

  • 1 evőkanál kukoricakeményítő

  • 1 csipet só

  • 30 dkg porcukor

  • A csokis habhoz:
  • 2,5 dl tejszín

  • 5 dkg étcsokoládé

  • A díszítéshez:
  • 10 dkg kandírozott narancshéj

  • 10 dkg étcsokoládé

Elkészítés

  • A sütőt előmelegítjük 130 fokra. Egy sütőlemezt kibélelünk sütőpapírral.
  • A tojásfehérjéket robotgépben közepesen kemény habbá verjük. Beleszitáljuk a kukoricakeményítőt, hozzáadjuk a sót, és folytatjuk a habverést. A porcukrot innentől kanalanként adagoljuk a habhoz, minden adag után jól eldolgozva, hogy fényes, fehér, stabil állagot kapjunk.
  • Az előkészített tepsin egy kevés habbal rögzítjük a sütőpapírt, hogy ne csúszkáljon, majd a felvert tojáshabot kerek, kb. 22-24 cm átmérőjű, 8–10 cm magas formára kenjük. A közepén hagyunk egy kisebb mélyedést, hogy a tölteléket később bele tudjuk halmozni. Kb. 1 óra alatt készre sütjük, és résnyire nyitva hagyott sütőben hagyjuk teljesen kihűlni.
  • A jól behűtött tejszínt kemény habbá verjük. A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, kihűtjük és az azonos hőmérsékletű tejszínhabbal összeforgatjuk.
  • 10 dkg csokoládét szintén felolvasztunk gőz felett, majd egy márványlapra vagy kisebb tepsire kikenjük, és a mélyhűtőbe tesszük. Ha megszilárdult, éles késsel csokiforgácsokat húzunk belőle.
  • Tálaláskor a pavlova közepére halmozzuk a csokis tejszínt, megszórjuk kandírozott naranccsal és a csokiforgácsokkal.

Recept videó

Elkészítetted? Mondd el, hogy sikerült, és jelölj be Instán: @havasdora.hu #havasdora

Láttad már az új könyvemet?

80 recept és sok-sok tipp tudatos hedonistáknak

Reggeliötletek

Az igazi francia croissant

Az igazi francia croissant

Ez egy élesztős leveles tészta alaprecept minden infóval, ami a francia croissant sütéséhez szükséges – kicsit időigényes, de minden percet megér.

Házi Nutella, azaz csokoládés mogyorókrém

Házi Nutella

Házi csokoládés mogyorókrém, azaz Nutella, de a bolti verziónál sokkal kevesebb cukorral, ráadásul tejmentesen – csak győzzétek gyártani!

Omlett pirított gombával

Omlett pirított gombával

Reggeli egy kis extrával, ami egy késői ebédig is elég energiával tölt fel – omlett pirított gombával és szójaszósszal.

Hírlevél feliratkozás

Kapcsolódó receptek

Oszd meg a receptet:

Receptkereső

Gyors
Előétel
Főétel
Vegetáriánus
Gyerekbarát
Reggeli
Ebéd
Vacsora
Tízórai/uzsonna
Étel típus
Szezon
Filter by Édesség
Mentes