Zöldséges tésztasaláta mogyorószósszal
Tésztasaláta sok-sok nyers zöldséggel, spárgával, brokkolival és egy isteni mogyoróvajas öntettel.
Legyen szó tápláló reggeliről a rohanós hétköznapokra vagy ráérős vasárnap reggelekre, villámgyors vacsoráról vagy nagy, családi ebédekről, gyerekzsúrról vagy kerti partiról, itt biztos, hogy minden alkalomra találsz kipróbált, bevált receptet. Inspirálódj és válogass kedvedre az igazi húsimádó fogások, isteni vega ételek, egészséges, gyerekbarát finomságok, hedonista desszertek, különleges nemzetközi ízek és szezonális receptek között. Kísérletezz velük bátran, és remélem, sok olyat találsz, amit nemcsak kipróbálsz, hanem a kedvenceddé is válik!
Tésztasaláta sok-sok nyers zöldséggel, spárgával, brokkolival és egy isteni mogyoróvajas öntettel.
Mogyoróvajas öntet salátára vagy zöldségek mellé mártogatósnak, akár egyenesen a befőttes üvegből.
Nincsen tavasz medvehagyma nélkül – ebbe a túrónudliba jó sok került belőle a sonka és némi pirított zsemlemorzsa mellé.
Tudatos
hedonista
Illatos, omlós kacsasült birssel, ami frissen és lekvárként is került az ételbe.
Fantasztikusan finom köret, ami egy salátával főételnek is bőven megteszi, sőt, a ropogós burgonya mártogatóssal partifalatnak, sörkorcsolyának is szuper.
Ha zserbóról van szó, ahány ház, annyi szokás – ez is egy bevált, családi recept omlós, élesztő nélküli tésztával.
Krémes, kakukkfüves csőben sült zöldség kecskesajttal – tökéletes köret lehet sült húsok mellé, de önálló fogásként is fantasztikus.
Tartalmas karfiolkrémleves néhány extrával: kesudióval, cheddar sajttal és kurkumával.
Sajttorta alaprecept, ezúttal télire hangolva rumban sült birsalmával.
Ezért a gesztenyés-ricottás ravioliért bizony megéri a házi tésztával dolgozni, mert a boltban ilyet biztosan nem találni.
Látványos, de nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető pite brie-vel, körtével és dióval.
Amerikai klasszikus a nyolcvanas évekből – csirke gazdag boros, aszalt gyümölcsös mártásban.
Almás pite hagyományos verzióban – semmi csavar, klasszikus alaprecept, ahogy azt kell.
Laktató gerslisaláta telis-tele zöldségekkel – pirított gombával, ropogós hagymával, lila burgonyával és mángolddal.
Klasszikus vadas marha igazi, házi zsemlegombóccal – nem egy villámgyors fogás, de minden perc munkát megér.
Körözöttes szendvics, kicsit másképp, mint a megszokott, magyaros verzió – római köménnyel, de paprika nélkül készül, savanyított sütőtökkel megpakolva.
Habkönnyű, puha ricottás kuglóf ezúttal gyömbérrel, amiből frissen és kandírozva is kerül bele – mennyei!
Pofonegyszerű és villámgyors krumplileves zöldborsóval, kaporral és egy kis fehérborral.
Laskagomba fűszeres-joghurtos pácban, házi lepénnyel és friss, zöldfűszeres öntettel.
Szaftos sertésszűz mézes, balzsamecetes salátával és egy izgalmas tormakrémmel, ami csodásan passzol a céklához.
A kelbimbóból készülhet ropogós snack is, ami a házi chiliszósszal igazán ütős fogás vacsorára, partikra vagy akár köretként.
A töltött káposzta lengyel változata a szabolcsihoz hasonlóan sűrű, paradicsomos szószban.
Látványos és izgalmas céklakrém zaatar fűszerrel, kecskesajttal és karamellizált dióval – partifalatnak és előételnek is tökéletes.
Legyen szó tápláló reggeliről a rohanós hétköznapokra vagy ráérős vasárnap reggelekre, villámgyors vacsoráról vagy nagy, családi ebédekről, gyerekzsúrról vagy kerti partiról, itt biztos, hogy minden alkalomra találsz kipróbált, bevált receptet. Inspirálódj és válogass kedvedre az igazi húsimádó fogások, isteni vega ételek, egészséges, gyerekbarát finomságok, hedonista desszertek, különleges nemzetközi ízek és szezonális receptek között. Kísérletezz velük bátran, és remélem, sok olyat találsz, amit nemcsak kipróbálsz, hanem a kedvenceddé is válik!
Elegáns és impozáns desszert az ünnepi asztalra – pavlova étcsokoládéval, csokis tejszínhabbal és kandírozott naranccsal.
A francia choux égetett tésztából készül, és bár kicsit időigényes, de nem bonyolult, és nagyon elegáns sütemény – gesztenyés krémmel csodás ünnepi desszert.
Palacsinta elegánsan – krémes, édes, a sütőben ropogósra sült szélekkel, tökéletes desszert az ünnepi asztalra vagy egy reggeli brunchra.
Illatos, omlós kacsasült birssel, ami frissen és lekvárként is került az ételbe.
Fantasztikusan finom köret, ami egy salátával főételnek is bőven megteszi, sőt, a ropogós burgonya mártogatóssal partifalatnak, sörkorcsolyának is szuper.
Ha zserbóról van szó, ahány ház, annyi szokás – ez is egy bevált, családi recept omlós, élesztő nélküli tésztával.
Krémes, kakukkfüves csőben sült zöldség kecskesajttal – tökéletes köret lehet sült húsok mellé, de önálló fogásként is fantasztikus.
Tartalmas karfiolkrémleves néhány extrával: kesudióval, cheddar sajttal és kurkumával.
Sajttorta alaprecept, ezúttal télire hangolva rumban sült birsalmával.
Ezért a gesztenyés-ricottás ravioliért bizony megéri a házi tésztával dolgozni, mert a boltban ilyet biztosan nem találni.
Látványos, de nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető pite brie-vel, körtével és dióval.
Amerikai klasszikus a nyolcvanas évekből – csirke gazdag boros, aszalt gyümölcsös mártásban.
Almás pite hagyományos verzióban – semmi csavar, klasszikus alaprecept, ahogy azt kell.
Laktató gerslisaláta telis-tele zöldségekkel – pirított gombával, ropogós hagymával, lila burgonyával és mángolddal.
Klasszikus vadas marha igazi, házi zsemlegombóccal – nem egy villámgyors fogás, de minden perc munkát megér.
Körözöttes szendvics, kicsit másképp, mint a megszokott, magyaros verzió – római köménnyel, de paprika nélkül készül, savanyított sütőtökkel megpakolva.
Habkönnyű, puha ricottás kuglóf ezúttal gyömbérrel, amiből frissen és kandírozva is kerül bele – mennyei!
Pofonegyszerű és villámgyors krumplileves zöldborsóval, kaporral és egy kis fehérborral.
Laskagomba fűszeres-joghurtos pácban, házi lepénnyel és friss, zöldfűszeres öntettel.
Szaftos sertésszűz mézes, balzsamecetes salátával és egy izgalmas tormakrémmel, ami csodásan passzol a céklához.
Copyright © 2023 Havas Dóra
Minden jog fenntartva!
Impresszum