A legjobb salátaönteteket általában a szinte üres magvajas, mézes vagy éppen mustáros üvegekben szoktam kikeverni – amikor épp annyi van csak benne, hogy kanállal már semmit sem tudok kiügyeskedni, mégis sajnálom kidobni a maradékot. Na, ilyenkor megy az üvegbe a többi hozzávaló, jól összerázom, és kész is az isteni, ízgazdag dresszing. Ez a mogyoróvajas öntet is éppen így született – ha sűrűbbre hagyod, szuper mártogatósnak is zöldségek mellé, ha pedig kicsit folyékonyabbra készíted, mehet egy jó salátára vagy tésztára.
Mogyoróvajas öntet
2
dl5
perc5
perc10
percHozzávalók
125 g natúr mogyoróvaj
2 evőkanál frissen facsart lime-lé
2 evőkanál rizsecet
1 evőkanál chiliszósz
1 evőkanál pirított szezámolaj
2 teáskanál juharszirup vagy méz
4-6 evőkanál szűrt víz
Elkészítés
- A hozzávalókat, a víz kivételével, egy befőttesüvegbe tesszük és jól összerázzuk. Ha kell, kanállal is átkeverjük, hogy sima állagot kapjunk. Annyi vizet adunk hozzá, hogy elérjük a megfelelő sűrűséget. Ha mártogatósnak használjuk, így tökéletes, ha pedig salátaöntetként, akkor lehet egy kicsit folyékonyabb, hogy kellőképpen bevonja a zöldségeket.
Tipp:
- Ha már épp csak annyi mogyoróvaj van az üvegben, amennyi az öntethez szükséges, a keveréshez használjuk az üveget, így minden cseppet hasznosítani tudunk.
Elkészítetted? Mondd el, hogy sikerült, és jelölj be Instán: @havasdora.hu #havasdora