Nagyon sokat beszéltünk mostanában a sok nyers zöldség fogyasztásának előnyeiről, ezért most hoztam egy kis inspirációt, hogyan tudod akár a főételeket is felturbózni velük. Egyébként a spárga és a brokkoli is ehető nyersen, de jobban szeretem, ha többféle textúra is megjelenik az ételben, ezért ezeket most megfőztem egy picit, így csodásan kiegészítik a ropogós kígyóuborkát és sárgarépát. A tésztasalátának a mogyoróvajas öntet és soba tészta miatt van egy kis ázsiai hangulata is, és gyakorlatilag bármilyen idényzöldséggel elkészíthető, úgyhogy szerintem telitalálat.
Zöldséges tésztasaláta mogyorószósszal
4
adag15
perc5
perc10
perc30
percHozzávalók
25 dkg soba tészta (vagy nr. 3 spagetti)
½ kígyóuborka
1 vajretek
20 dkg zöld spárga
20 dkg brokkoli
2 közepes sárgarépa
1 csomó újhagyma
1 csokor koriander
3 dkg sózatlan földimogyoró
1 adag mogyoróvajas öntet
Elkészítés
- A tésztát lobogó, sós vízben a csomagoláson feltüntetett ideig főzzük, majd lecsepegtetjük.
- A brokkolit és a spárgát falatnyi darabokra vágjuk, és lobogó sós vízben 2 perc alatt roppanósra főzzük. Kivesszük és azonnal jeges vízbe tesszük, hogy ne főjenek tovább.
- A többi zöldséget tetszés szerint feldaraboljuk – én a sárgarépát julienne-re, az uborkát és a retket vékony szeletekre, a hagymát karikára vágtam.
- A tésztát összeforgatjuk a mogyoróvajas öntettel, elrendezzük rajta a zöldségeket, végül megszórjuk durvára aprított földimogyoróval és korianderrel.
Tipp:
- A salátához bármilyen idényzöldséget használhatunk, és gazdagíthatjuk fejenként egy hétperces tojással.
Elkészítetted? Mondd el, hogy sikerült, és jelölj be Instán: @havasdora.hu #havasdora