Ha még nem próbáltál otthon granolát készíteni, akkor itt az ideje, mert az egyik legegyszerűbb dolog a világon, és úgy variálhatod, ahogy a kedved – vagy a kamrapolcod – diktálja. Ráadásul a bolti verziókkal szemben jóval egészségesebb, hiszen kevesebb cukor és nulla adalékanyag lesz benne, kell ennél több?
Mogyoróvajas granola
Adag
12
adagElőkészítés
10
percSütés
40
percTeljes elkészítési idő
50
percHozzávalók
10 dkg hajdina
10 dkg zabpehely
2 evőkanál chiamag
5 dkg kókuszchips
5 dkg tökmag
5 dkg török mogyoró
5 dkg szeletelt mandula
90 g datolyaszirup (vagy juharszirup)
50 g mogyoróvaj
10 g kókuszolaj
1,5 teáskanál fahéj
¼ teáskanál só
Elkészítés
- Egy tálban összekeverjük a mogyoróvajat, a kókuszzsírt, a datolyaszirupot, a sót és a fahéjat.
- Közben a hajdinát és a zabpelyhet elkeverjük a chiamaggal és az olajos magokkal, a kókuszchips kivételével.
- A folyékony hozzávalókat alaposan elkeverjük a száraz keverékkel, majd az egészet sütőpapírral bélelt tepsire borítjuk, és elsimítjuk egy rétegben.
- 160 fokra előmelegített sütőbe tesszük. 10 percig sütjük, majd kivesszük és átkeverjük. Újabb 10 perc után ismét átkeverjük, félúton hozzáadjuk a kókuszchipset is, és addig folytatjuk a sütést, amíg az egész szép aranybarna lesz. Ezután a tepsin hagyjuk kihűlni, majd áttesszük egy légmentesen zárható üvegbe vagy dobozba.
Elkészítetted? Mondd el, hogy sikerült, és jelölj be Instán: @havasdora.hu #havasdora