Nem vagyok biztos benne, hogy tócsni a hivatalos neve, mert nincs benne krumpli, mégis millió változatban készül nálunk gyakran ez az étel: valamilyen zöldség – zöldborsó, kukorica, spenót, cukkini vagy lencse, akár ezek keveréke -, és valamilyen massza, ami összefogja a ezeket, jelen esetben ez tojás és krémfehér sajt, de lehetne egy nagyon sűrű palacsintatészta is. Oda kell eljutni, hogy a végén serpenyőben ki lehessen sütni. Íme ehhez egy recept.
Sajtos-zöldborsós tócsni
Adag
8
dbElőkészítés
15
percSütés
15
percTeljes elkészítési idő
30
percHozzávalók
25 dkg krémfehér sajt
2 tojás
1 csipet só
½ teáskanál frissen őrölt bors
1 teáskanál sütőpor
45 g liszt
½ citrom frissen reszelt héja
1 kis csokor koriander
1 kis csokor petrezselyem
1 újhagyma
225 g zöldborsó
1 evőkanál olaj a sütéshez
Elkészítés
- A sajtot keverőtálba tesszük és villával összetörjük. Hozzáadjuk a 2 tojást, és jól összekeverjük.
- Sózzuk, borsozzuk, belereszeljük a citrom héját, majd a tálba tesszük a sütőport és a lisztet is.
- Összedolgozzuk, és hozzáadjuk a finomra aprított zöldfűszereket, a hagymát és a zöldborsót is.
- Egy serpenyőben felhevítjük az olajat és egyenként kisütjük a tócsnikat.
Elkészítetted? Mondd el, hogy sikerült, és jelölj be Instán: @havasdora.hu #havasdora