Ez a kuglóf olyan könnyű és habos, mintha egy felhő lenne! A gyömbér nagyon kellemesen ízesíti, úgyhogy biztos vagyok benne, hogy ha egyszer elkészíted, bekerül az örök kedvencek közé. Gyömbér helyett lehet naranccsal vagy lime-mal is ízesíteni, ahogy jobban szereted.
Ricottás-gyömbéres kuglóf
Adag
1
kuglófElőkészítés
20
percSütés
1
óraTeljes elkészítési idő
1
óra20
percHozzávalók
25 dkg cukor
3 tojás
25 dkg ricotta
12,5 dkg tejföl
1 dl olívaolaj
1 evőkanál vaníliakivonat
1 csomag sütőpor
1 teáskanál só
1 evőkanál kandírozott gyömbér
1 kis darab friss gyömbér
20 dkg liszt
Elkészítés
- A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy kuglófformát kivajazunk és kilisztezünk.
- Egy nagy keverőtálban összekeverjük a tojásokat, a ricottát és a tejfölt, majd hozzáadjuk az olajat és a vaníliát. Nem kell habosra verni. Belekeverjük a cukrot, a sütőport, a sót és a lereszelt gyömbér kinyomkodott levét is. Simára keverjük a liszttel és a vékony szeletekre vágott kandírozott gyömbérrel.
- A tésztát az előkészített sütőformába simítjuk, és az előmelegített sütőben kb. 1 óra alatt készre sütjük. Akkor jó, ha nem tapad a fogpiszkálóra, amikor megszúrjuk. A sütőből kivéve hagyjuk a formában teljesen kihűlni, majd kiborítjuk, megszórjuk porcukorral és szeletekre vágjuk.
Elkészítetted? Mondd el, hogy sikerült, és jelölj be Instán: @havasdora.hu #havasdora