Tavasszal rengeteg ételhez igyekszem medvehagymát használni, mert nagyon szeretem. Az egyik legjobb megoldás arra, hogy a medvehagyma ízét az ételekbe csempésszem a pesztó (ennek receptjét is megtalálod az oldalamon), illetve ez a klassz medvehagymasó. Ez egy “befejező” só, ami azt jelenti, hogy csak a főzés végén szórom az ételre, isteni például omlettre, lágytojásra, frissen kifőtt tésztára vagy húsokra szórva.
Medvehagymasó
Adag
1
befőttes üvegElőkészítés
10
percElkészítés
10
percSzárítás
12
óraTeljes elkészítési idő (szárítás nélkül)
20
percHozzávalók
25 dkg medvehagyma
10 + 40 dkg só
Elkészítés
- A medvehagymát késes robotgépbe tesszük 10 dkg sóval, és pasztává őröljük. Összekeverjük további 40 dkg sóval, amíg teljesen homogén lesz, és egy tepsiben vékony rétegben szétterítjük. Egy éjszakán át hagyjuk száradni – 100 fokos sütőben is ki lehet szárítani, de sokkal jobb, ha nem éri hő.
- Ha teljesen kiszáradt a medvehagymasó, mozsárban vagy késes aprítóban újra összetörjük, majd légmentesen záródó üvegbe tesszük.
Elkészítetted? Mondd el, hogy sikerült, és jelölj be Instán: @havasdora.hu #havasdora