Linguine spenótpesztóval és zöldborsóval

Pesztóból bármi lehet, és bármiből lehet pesztó! Ha akarom mártogatós, tésztaszósz, tésztatöltelék vagy rizottófeltét, de keverhetem pogácsába, kalácstésztába is. Rengetegféle leveles zöldből elkészíthető, és az olajos magok is szabadon variálhatók. Ebben a receptben a semleges spenót mellé édes zöldborsó és szúrós ízű dió kerül, és majd ezt hígítom a tészta főzőlevével és tésztaszószként vonja be a linguine-t.

Linguine spenótpesztóval és zöldborsóval

Linguine spenótpesztóval és zöldborsóval

Adag

4

adag
Előkészítés

15

perc
Főzés

12

perc
Teljes elkészítési idő

27

perc

Hozzávalók

  • A pesztóhoz:
  • 5 dkg zöldborsó, párolva

  • 5 dkg dió

  • 20 dkg tisztított spenót

  • 1-2 gerezd fokhagyma

  • 1–1,5 dl olívaolaj

  • 1/2 citrom leve

  • 2 evőkanál sörélesztőpehely (elhagyható)

  • só, bors, szerecsendió

  • A tésztához:
  • 30 dkg linguine tészta

  • 15 dkg zöldborsó, párolva

  • frissen reszelt parmezán vagy ehető virág (pl. pitypang) a tálaláshoz

Elkészítés

  • A megtisztított spenótot 1 percre lobogó, enyhén sós vízbe tesszük, majd szűrőkanállal kiszedjük, hideg vízzel leöblítjük és alaposan kinyomkodjuk.
  • A diót száraz serpenyőben illatosra pirítjuk. Hagyjuk kihűlni, majd késes aprítóba tesszük és az olívaolajjal pár perc alatt krémesítjük.
  • Ehhez adjuk a borsót, a spenótot, a fokhagymát, a citromlevet, sót, borsot, valamint a sörélesztőpelyhet. Akár a citrom héjából is belereszelhetünk egy keveset, és a frissen reszelt szerecsendió is jót tesz neki.
  • A tésztát a csomagoláson feltüntetett utasítás szerint fogkeményre főzzük. A főzőléből félreteszünk 1-2 deciliternyit. A leszűrt tésztát serpenyőbe tesszük, hozzáadunk 2-3 evőkanál pesztót és annyi főzőlevet, hogy kevergetés közben a pesztós mártás bevonja a tésztát.
  • Frissen reszelt parmezánnal, párolt zöldborsóval vagy akár pitypangszirmokkal megszórva tálaljuk.

Tipp:

  • Szerecsendióval és kevés chilipehellyel is lehet még fokozni az ízeket.

Elkészítetted? Mondd el, hogy sikerült, és jelölj be Instán: @havasdora.hu #havasdora

Láttad már az új könyvemet?

80 recept és sok-sok tipp tudatos hedonistáknak

Snack- és desszertötletek

Medvehagymás-juhtúrós pogácsa

Medvehagymás-juhtúrós pogácsa

Nem múlhat el tavasz medvehagymával bolondított juhtúrós pogácsa nélkül – szuper párost alkotnak, de sima túróval is nagyon finom lesz!

Azonnal puha mézeskalács

Puha mézeskalács

Azonnal puha mézeskalács recept, ami sütés után azonnal fogyasztható. Sokat csináljatok belőle, mert nagyon eteti magát!

Datolyás keksz

Datolyás keksz

Pofonegyszerű, mégis nagyon ízgazdag datolyás keksz a puhább fajtából – 10 napig simán eláll, úgyhogy lehet rögtön dupla adaggal indítani.

Ropogós parmezános burgonya

Ropogós parmezános burgonya

Fantasztikusan finom köret, ami egy salátával főételnek is bőven megteszi, sőt, a ropogós burgonya mártogatóssal partifalatnak, sörkorcsolyának is szuper.

Hírlevél feliratkozás

Kapcsolódó receptek

Oszd meg a receptet:

Receptkereső

Gyors
Előétel
Főétel
Vegetáriánus
Gyerekbarát
Reggeli
Ebéd
Vacsora
Tízórai/uzsonna
Étel típus
Szezon
Filter by Édesség
Mentes