Desszert, Gyerekbarát, Gyors, Hedonista

Brownie

2 hozzászólás

A jó brownie-t onnan lehet felismerni, hogy a teteje egész vékony rétegben roppanós és fényes, a belseje viszont sűrű és krémes, kicsit sötétebb színű. Tömör, masszívan csokis sütemény, aminek az ízét nagyban befolyásolja, hogy milyen alapanyagokat használunk. A kakaó és a csokoládé legyen magas minőségű, a vajat pedig barnítsuk meg. A cukorral is lehet játszani, egy kevés finomítatlan barnacukor is mélyíti az ízeket. Fontos, hogy a tojásokat hosszan habosítsuk, ez garantálja a tökéletes állagot.

Brownie

Adag

8

adag
Előkészítési idő

15

minutes
Sütési idő

30

minutes
Telese idő

45

minutes

Hozzávalók (20×25 cm-es tepsihez)

  • 15 dkg vaj

  • 8 dkg étcsokoládé

  • 17,5 dkg cukor

  • 5 dkg finomítatlan barna cukor

  • ½ teáskanál só

  • 3 tojás

  • 5 dkg liszt

  • 5 dkg cukrozatlan kakaó

Elkészítés

  • A vajat egy kis lábasban felolvasztjuk és mérsékelt lángon hagyjuk megbarnulni. Ha mogyoró illata kezd lenni, azonnal húzzuk le a tűzről és átöntjük egy keverőtálba, hogy langyosra hűljön. A kis barna darabkákat a lábos aljáról mindenképpen keverjük az olvasztott vajhoz!
  • A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, összekeverjük a vajjal és együtt langyosra hútjük.
  • Közben a lisztet összekeverjük a sóval és a kakaóval.
  • Robotgépbe tesszük a tojást és a kétféle cukrot, és magas fokozaton 7-8 percig habosítjuk, amíg legalább kétszeresére nő a térfogata.
  • Hozzáöntjük a lehűlt csokoládés vajat, alacsony fokozaton összekeverjük, majd elzárjuk a gépet.
  • A lisztes keveréket spatulával a csokoládés masszához keverjük, majd az egészet a kivajazott, kilisztezett formába simítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben 28-30 percig sütjük, a sütőből kivéve hagyjuk kihűlni mielőtt felszeletelnénk.

Tipp

  • Csokidarabokkal vagy fehércsoki-darabokkal is lehet még gazdagítani. Egy-egy szelet tetejér szokás fagyit is tenni tálaláskor.

2 hozzászólás

  1. Emese Polyák

    Kedves Dóra! A gyerekeim brownie rajongók, így rengeteg receptet kipróbáltam már. Ma a tiéden volt a sor, s azt kell mondjam, óriási sikert arattam vele! Azt mondták, “Anya, végre belejöttél, ilyen finomra még sosem sikerült!”
    Köszönöm, ez tuti bekerül a kedvenc sütireceptek közé, annak pedig külön örülök, hogy nem olajat, hanem vajat használtál!!!
    Üdv.: Emese

Mondd el mit gondolsz!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*